Toma Coconea a ajuns la finalul celei mai grele competitii de aventura din lume, Red Bull X-Alps, pe pozitia a zecea, el fiind si ultimul atlet ajuns inainte de inchiderea competitie

Toma a luat startul in Piata Mozart din Salzburg si pe parcursul competitiei a trebuit sa treaca prin 10 puncte de control obligatorii: Gaisberg (Austria, 1288 m), Dachstein (Austria, 2995 m), Wildkogel (Austria, 2224 m), Zugspitze (Germania, 2962 m), Ortler, Sulden (Italia, 1906 m), Interlaken (Elvetia, 568 m), Matterhorn (Elvetia, 4478 m), Mont Blanc (Franta, 4810 m), Saint Hilaire (Franta, 995 m) si Monaco, locul in care aventura a luat sfarsit.

Pe parcursul intregului itinerariu, Toma a fost insotit de co-echipierii sai, Daniel Pisica (suporterul principal) si Adrian Miclea (suporterul secundar). Competitia a fost castigata pentru a treia oara consecutiv de Christian Maurer, urmat de cei doi reprezentanti ai Frantei, Clement Latour si Antoine Girard.

"Acum stau pe plaja la Monaco si stau sa va citesc mesajele voastre emotionante si superbe vreau sa va marturisesc puterea din cursa care am avut o nu a fost doar a mea, a fost si a voastra . M-ati impins de la spate si mi ati dat putere si vreau sa va multumesc din suflet si datorita voua am ajuns la final. Va iubesc!", a declarat Coconea pe pagina sa de Facebook.

Aventura lui Toma Coconea in cifre:
13 zile i-a luat lui Toma Coconea sa ajunga la finis
2458 km a parcurs in total, de la Salzburg la Monaco
1678 km a zburat cu parapanta, un record de zbor pentru Toma Coconea in cadrul Red Bull X-Alps
780 km a alergat / mers pe jos
55 ore petrecute in aer
108 ore in care a alergat
123 ore s-a odihnit
7 km/h viteza medie cu care a alergat
31 km/h viteza medie cu care a zburat
8 perechi de pantofi sport schimbate
3 GPS-uri folosite pe parcursul competitei
4000 m recordul de inaltime atins in zbor
65 litri de apa consumati
4 ore de somn de noapte
50 de harti de pe care isi faceau strategia pentru a doua zi
1 parapanta


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.