Omul de afaceri Nicolae Cristescu a anuntat, intr-o conferinta de presa, ca achizitionarea clubului Rapid de la George Copos a costat aproximativ 3 milioane de euro, suma care reprezinta datorii asumate de el si de asociatul sau Adrian Zamfir prin contractul de vanzare-cumparare semnat luni.

"Noi am cumparat sigla, culorile, brandul si palmaresul Rapidului. Stadionul nu l-am cumparat, el trebuie inchiriat, iar baza Pro Rapid nu am cumparat-o, pentru ca este proprietatea statului si trebuie s-o inchiriem. Prin contractul de vanzare-cumparare ne-am asumat suma de 2,165 milioane euro, plus in jur de 500.000 de euro salariile, plus TVA-ul de probabil 400.000 de euro, deci ajunge in total la 2,950 milioane sau 3 milioane si ceva. Nu stiu exact, dar chiar nu conteaza. Satisfactia este ca am reusit sa salvam aceasta echipa de la Rapid", a spus Cristescu, potrivit MEDIAFAX.

El a mentionat ca nu poate face public contractul deoarece fostul actionar George Copos le-a solicitat sa semneze un act de confidentialitate.

"Cei care nu cred ca am cumparat... e treaba lor. Noi nu ne permitem sa mintim. Acel contract s-a semnat si il putem pune la dispozitie daca este nevoie. Este insa un contract confidential. George Copos ne-a obligat efectiv sa semnam un act de confidentialitate. Dar contractul de vanzare-cumparare s-a semnat. Mai sunt unele detalii mici de pus la punct. Am inteles ca ar mai fi de preluat niste actiuni de la nu stiu ce societate... dar eu nici macar nu mai trebuie sa ma prezint. Nu mai este problema mea, este a avocatilor, este ceva minor. Ce a fost important s-a incheiat. Azi-noapte n-am dormit deloc din cauza euforiei", a explicat omul de afaceri.

Cristescu nu vrea sa faca o comparatie intre averile noilor actionari si a lui George Copos, dar a mentionat ca el este de 1.000 de ori mai rapidist decat fostul proprietar. "Este un efort extraordinar de mare pe care il fac eu si asociatul meu Adrian Zamfir. Sunt prieten de ani de zile cu Adrian Zamfir, suntem asociati in mai multe afaceri si am pornit la acest drum impreuna. Nici nu se pune problema sa comparam averile noastre cu averea lui George Copos, care este unul dintre cei mai bogati oameni din Romania, cu sute de milioane. Probabil e mai bogat de 100 de ori decat mine si Adrian Zamfir, dar cu siguranta noi doi suntem mai rapidisti de 1.000 de ori decat el. Sangele nostru este 100 la suta visiniu si asta conteaza mai mult decat orice", a mentionat el.

Rapid 2.0! Oficial: George Copos a vandut clubul giulestean

Nicolae Cristescu sustine ca in viitor nu vor aparea alti actionari la FC Rapid, ci numai sponsori. "Sunt sponsori importanti care vor veni alaturi de noi. Dar actionari suntem doar noi doi, ceilalti vor care vor fi langa noi vor fi sponsori. Asta pentru ca atunci cand sunt mai multi actionari apar tot felul de discutii si nu vrem", a adaugat omul de afaceri.

Citeste si:
Gigi Becali va taia salariile jucatorilor dupa suspendarea Ligii 1
Gigi Becali va taia salariile...

Intrebat daca este adevarat ca asociatul sau, Adrian Zamfir, are legaturi cu PSD, Cristescu a raspuns: "E o intrebare ostentativa, si daca are legaturi care e problema? Da, a fost, dar si-a dat demisia din functia pe care a avut-o pentru a fi langa Rapid si sa nu se mai interpreteze si sa se faca acea asociere. E mult spus ca domnul Zamfir e ascuns. E genul de om mai retras caruia nu ii place sa iasa in fata".

Noul actionar a precizat ca George Copos a fost nemultumit de faptul ca suporterii i-au jignit familia si de aceea nu a dorit sa vina la conferinta de presa organizata la stadionul Giulesti. "L-am invitat alaturi de noi la aceasta conferinta, dar il inteleg pentru ca el fost injurat, familia lui la fel... Sunt iesirile lor, iesirile unei mici parti a galeriei. Din partea suporterilor poate a fost o iesire normala, dar asta a fost motivul pentru care el a spus ca pentru el Rapidul nu mai exista si nu il mai intereseaza. Era lui George Copos a apus. Spunea el ca Planeta se scufunda, dar Planeta Rapid nu se va scufunda niciodata", a precizat el.

Citeste si:
George Copos a fost trimis în judecată pentru că a plagiat o carte
George Copos a fost trimis în...

Cristescu sustine ca nu va regreta niciodata ca a intrat in fotbal si a anuntat ca nu intra in niciun conflict verbal cu alti conducatori de cluburi.

"Eu nu voi regreta niciodata ca am intrat in fotbal pentru ca am venit sa salvez Rapidul. Daca ceilalti au intrat in fotbal pentru avantaje materiale, eu si Adrian Zamfir am intrat din cu totul alte motive. Si chiar vreau sa anunt ca nu voi da niciodatam nicio replica vreunui alt conducator. Nu voi raspunde indiferent la atacurile care vor fi impotriva noastra", a spue Nicolae Cristescu.

Noii actionari ai FC Rapid nu se vor baza pe sumele de bani din drepturile TV, bugetul urmand sa fie alcatuit din fonduri proprii. "Planul de reorganizare (n.r. - in cadrul procesului de insolventa) este facut de fosta conducere si bineinteles ca il vom schimba pentru ca nu mai este de actualitate. Sunt modificari care trebuie facute. Domnul Dragomir ne-a spus ieri (n.r. - luni) ca nu ne poate da banii din drepturile TV pana nu este aprobat planul de reorganizare. Dar nu este o problema asta pentru ca oricum bugetul pe care il aveam pregatit poate sustine echipa cel putin pana in septembrie. Deci nu ne bazam pe acei bani din drepturile TV", a explicat omul de afaceri.

Citeste si:
Ședință de guvern. Se analizează proiectul privind interzicerea...
Ședință de guvern. Se...

Jucatorii rapidisti vor incasa pana sambata o mare parte din restantele salariale, a afirmat Cristescu. "Noi am fi vrut sa platim de mult, dar legal nu aveam cum pentru ca pana aseara eram nimeni la acest club. De maine vom vorbi cu cei care se ocupa de aceasta insolventa si vom face un imprumut sau o sponsorizare, iar dansii sa faca plata catre jucatori. Pentru ca e absurd sa joci fara un ban. Fara bani nu poti face nimic, iar ei au facut performanta terminand pe locul 8. Eu fac tot posibilul ca pana la meciul cu Chiajna sa primeasca o mare parte din restantele salariale. Nu te poti baza numai pe sufletul lui de rapidist, dar cu stomacul gol", a adaugat el.

Nicolae Cristescu si Adrian Zamfir vor finaliza miercuri lotul echipei pentru barajul de sambata cu Concordia Chiajna. "In cateva zile trebuie sa punem la punct echipa pentru acest meci. Sunt jucatori noi pe care ii vom aduce, sunt jucatori consacrati care au jucat in Liga I. Probabil in cursul zilei de maine vom definitiva lotul si vom anunta si numele lor. Este insa o aberatie faptul ca trebuie sa legitimam jucatori pana cel tarziu cu doua zile inaintea meciului. Trebuia sa lase pana in ziua meciului. Asa, perioada este extraordinar de scurta pentru a construi un lot si a face transferurile", a precizat Cristescu.

Citeste si:
Marian Rada, inlocuit de Sandu Tabarca pe banca tehnica a Rapidului
Marian Rada, inlocuit de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.