Editia cu numarul 100 a Turului Frantei incepe sambata, la Porto Vecchio, in Corsica.

Le Tour de France, cunoscut si ca La Grande Boucle (Marea Bucla), a fost organizat pentru prima data in 1903, se desfasoara pe un traseu cu o lungime totala de peste 3.200 de kilometri si dureaza trei saptamani. In prezent, la aceasta competitie participa ciclisti si echipe din intreaga lume.

Turul Frantei este impartit in etape zilnice, iar, la finalul celor trei saptamani, pentru fiecare concurent in parte se cumuleaza timpii obtinuti pe fiecare segment, pentru a se determina castigatorul. Zilnic, ciclistul cu cel mai mic timp acumulat dupa sfarsitul zilei precedente imbraca un tricou galben de lider al clasamentului general, scrie realitatea.net.

Traseul competitiei se modifica anual, dar intotdeauna Turul Frantei se incheie la Paris, iar, din 1975, ultima etapa se desfasoara pe bulevardul Champs-Élysées. Primul castigator al competitiei a fost francezul Maurice Garin, iar cele mai multe victorii le-a inregistrat americanul Lance Armstrong.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.