Nationala de handbal feminin a Romaniei va evolua in grupa D la Campionatul Mondial din luna decembrie.

In aceeasi grupa vor mai juca Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia si Australia, potrivit tragerii la sorti, de sambata, de la Belgrad, scrie realitatea.net.

"Serbia, fiind organizatoare, a avut dreptul sa-si aleaga grupa si a ales grupa B, care in opinia mea, era cea mai avantajoasa. Avem o grupa dificila, cu Ungaria, Germania, Cehia, Tunisia si Australia, as fi preferat grupa A sau C, daca nu s-a putut grupa B, dar asta a fost tragerea la sorti, nu avem ce face. Va depinde mult cum vom avea programul de pregatire. Aveam, de exemplu, meciuri de pregatire cu Ungaria si Germania, in august si noiembrie, a ramas ca le vom confirma, dupa tragerea la sorti de astazi. E clar ca fiind adversare in grupa, nu mai putem juca impreuna si cred ca nici ele nu-si doresc", a spus antrenorul Tadici.

Selectionerul este de parere ca favorita grupei este Germania:

"Cred ca Germania este favorita la prima pozitie in grupa. Pentru noi ar fi ideal sa fim pe primul loc, dar avand in vedere ca merg in optimi primele patru clasate dupa meciurile din grupa, cred ca locul 2 sau maximum locul 3, ar trebui sa atingem, pentru a avea sansa pe culoar mai departe. Avem 7-8 debutante in echipa nationala, inca 4-5 jucatoare din lotul B sunt pregatite sa treaca in lotul largit de Mondiale, nu va fi deloc usor".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.