Nationala de handbal feminin a Romaniei s-a calificat, sambata, la Oradea, la turneul final al Campionatului Mondial din 2013, dupa ce a eliminat reprezentativa similara a Slovaciei, in meciul retur din play-off-ul competitiei.

Romania a castigat meciul de sambata, cu scorul de 30-22 (18-14), dupa ce in mansa tur, in urma cu o saptamana, se impusese cu 23-21 (12-11).

Marcatoarele echipei antrenate de Gheorghe Tadici in partida de sambata au fost Tacalie 11 goluri, Pintea 4, Nechita 4, Bradeanu 3, Buceschi 3, Chiper 2, Perianu 1, Agrigoroaie 1, Marin 1.

Cu scorul general de 53-43, Romania s-a calificat la turneul final al Campionatului Mondial din acest an, gazduit de Serbia, in intervalul 7-22 decembrie, scrie mediafax.

La turneul final sunt calificate deja Serbia (gazda), Norvegia (campioana mondiala en-titre), Muntenegru si Ungaria (semifinaliste CE din 2012), plus Algeria, Angola, Congo, Tunisia, Coreea de Sud, China, Japonia si Australia (clasari pe locurile 1-3 in campionatele continentale).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.