Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, sustine ca televiziunile care transmit partidele din Liga I au obligatia de a transmite unele meciuri cu 12 camere, dar a precizat in acelasi timp ca nu este "tampit" sa rupa un contract de 104 milioane de euro pentru ca nu s-a respectat aceasta conditie.

Dragomir a raspuns astfel unei intrebari primite din partea unui reporter al postului Antena 3 in cadrul conferintei de marti. De altfel, timp de cateva minute, presedintele LPF a avut un dialog cu reporteri ai Antena 3 si Digi Sport, televiziuni care apartin Antena TV Group, respectiv RCS&RDS, societati detinatoare ale drepturilor de transmisie a partidelor din Liga I.

Potrivit MEDIAFAX, in cadrul discutiilor, reporterul Antena 3 a acuzat faptul ca RCS&RDS nu a respectat contractul transmitand meciuri cu doar sase camere, si nu cu 12. In acelasi timp, reporterul Digi Sport a sustinut ca Antena 1 nu a respectat o alta clauza a contractului cu LPF privind transmiterea partidelor in format High Definition.

Reprezentantul Antena 3 l-a intrebat pe Dumitru Dragomir daca transmiterea a meciurilor in 12 camere este o obligatie contractuala, afirmand ca are dovezi conform carora RCS&RDS a transmis o parte dintre meciuri in sase camere TV si nu in 12, asa cum se mentioneaza in caietul de sarcini.

"Sa ma uit in contract si sa vad. Nu stiu exact ce scrie, sa vorbesc cu avocatii pentru ca, sa stiti, eu nu sunt asa de destept cum par la televizor. Noi avem o comisie care monitorizeaza aceste transmisii, o comisie pe care Liga o plateste, nu fac eu asta. Eu stiu ca a venit un avocat de la aceasta comisie si am semnat trei adrese pe care le-am trimis si catre Antena 1 si catre RCS&RDS, in care se mentiona sa se respecte contractul si sa se transmita cu 12 camere. Sa intreb comisia in cate camere s-a trasmis. Sau avocatul, sa vina avocatul. Nu e o rusine, pur si simplu nu ma ocup", a spus Dragomir.

Chemat in sala in care a avut loc conferinta de presa, avocatul LPF Catalin Ciubota a explicat ca din informatiile pe care le are toate clauzele contractuale au fost respectate. "Exista o comisie care monitorizeaza aceste lucruri (n.r. - numarul de camere cu care se transmite un meci). De asemenea, este o comisie de monitorizare din partea Consiliului Concurentei. Toate clauzele contractuale s-au respectat. S-au trimis 4-5 notificari in decursul executarii contractului legat de acest aspect (n.r. - numarul de camere cu care se transmite un meci) si contractul s-a desfasurat in conditii normale. Este un contract privat, in care trustul Antena 1 este parte. A fost notificat in acest sens, trustul stie cum se executa obligatiile. In rest, toate celelalte aspecte sunt drepturi ale LPF care, pentru dumneavoastra, sunt opozabile. Adica trebuie sa le respectati. Dumneavoastra aveti dreptul sa respectati confidentialitatea", a precizat Ciubota.

Citeste si:
Gigi Becali va taia salariile jucatorilor dupa suspendarea Ligii 1
Gigi Becali va taia salariile...

Dragomir a intervenit apoi si l-a intrebat pe reporterul Antena 3 daca este sigur ca RCS&RDS a incalcat prevederea privind numarului de camere. Primind un raspuns afirmativ, oficialul Ligii a mentionat ca este gata sa ii actioneze in judecata pe detinatorii de drepturi. "Daca aveti dreptate si s-a transmis cu mai putine camere, ii voi da in judecata. Atat pe Antena 1, cat si pe RCS&RDS. Dar si comisia care a monitorizat. Pentru ca eu, nevasta mea si familia mea nu avem metode de monitoriza aceste lucruri. Eu platesc pe cineva sa faca asta. Repet, daca aveti dreptate, ii dau in judecata, cer daune interese, si va dau si dumneavoastra comision legal pentru acest lucru. Daca aveti dreptate, va voi multumi si va voi recompensa", a mentionat presedintele LPF.

Totusi, Dragomir a adaugat ca nu este "tampit" sa rezilieze un contract dintr-un astfel de motiv. "Daca stiam de aceasta treaba (n.r. - transmiterea unor meciuri cu un numar de camere mai mic decat cel prevazut in contract), bineinteles ca va luam niste bani si voua (n.r. - Antena 1), cat si celorlalti (n.r. - RCS&RDS). Dar nu faceam valuri. Ca va suparam si nu mai dadeati banii cluburilor si atunci ma dadeau cluburile afara de aici. Ce, eu sunt tampit sa fac lucruri dintr-astea? Sa rup eu contract de 104 milioane de euro ca nu s-a transmis cu 12 camere ar fi trebuit sa ma interneze la Balaceanca", a mentionat el.

Citeste si:
Președintele Klaus Iohannis are consultări cu partidele pentru...
Președintele Klaus Iohannis...

In acest moment, reporterul Digi Sport l-a chestionat pe Dragomir daca Antena 1 a respectat clauza privind transmiterea meciurilor in format HD. "Ghici? Nu pot sa iti raspund. Avocatii se ocupa, nu eu. Eu nu vreau sa ii supar nici pe cei de la Antena, nici pe cei de la RCS&RDS. Ei au platit, eu trebuie sa ii respect. Degeaba ei cauta nod in papura lui Dragomir. Le dau dispozitie avocatilor sa va dea toate documentele, iar daca e vreun document pe care il ascundem pe ala il strang de gat cu mana mea. Nu e niciun secret aici. Dau la toata lumea ce vrea, mai putin ce imi da mie galeria", a raspuns Dumitru Dragomir.

Referitor la obligativitatea transmiterii meciurilor in format High Definition, avocatul LPF a afirmat ca televiziunile au respectat-o. "Aceste contracte le pot desecretiza numai organele in drept intr-un context specific. Ceea ce pot spune din contract este ca exista pentru anumite optiuni obligatia de transmitere in HD, iar pentru alte optiuni minoritare exista obligatia de transmitere in SD. Obligatiile s-au respectat. Sigur ca trebuie facute anumite concesii atunci cand mijlocele tehnice depasesc cu mult posibilitatile materiale. S-au incasat sume deosebit de mari care arata valoarea campionatului", a spus avocatul.

Citeste si:
VIDEO Dumitru Dragomir a sărit la bătaie, după ce a fost provocat...
VIDEO Dumitru Dragomir a...

Intrebat daca exista o clauza de reziliere in cazul in care un post de televiziune nu transmite in HD un meci, Ciubota a raspuns: "Exista clauze, dar contractul intra sub confidentialitate. Contractul a fost respectat in integralitatea lui. Aceasta respectare a fost constatata atat de LPF, cat si de Consiliul Concurentei care monitorizeaza atent acest contract".

Rapoartele comisiei de monitorizare a respectarii conditiilor contractuale de catre televiziunile care transmit meciurile din Liga I sunt confidentiale, a afirmat Catalin Ciubota. "Rapoarele comisiei (n.r. - de monitorizare) nu sunt publice. Contractele sunt acte private, acte interne ale LPF prin care se urmaresc drepturile pe care le are Liga si nu obligatii fata de terti. Acele notificari pe care le-am trimis se fac in contextul unei discipline contractuale pentru a readuce aminte partile de existenta acestor obligatii. Ele se fac si referitor la spoturile publicitare, si la problema conferintelor de presa de dupa meciuri, se fac si pe alte probleme. Au fost notificari nu pentru nerespectare, ci pentru respectare si s-au trimis tuturor celor trei societati adjudecatoare", a mentionat Ciubota.

Citeste si:
VIDEO Gerard Pique a anunțat că se retrage din fotbal
VIDEO Gerard Pique a anunțat...

Presedintele LPF, Dumitru Dragomir, nu a dorit sa ofere detalii despre audierea sa la DNA in dosarul in care directorul general al Antena TV Group, George Sorin Alexandrescu, este acuzat de santaj. "Nu voi raspunde la intrebari pentru ca este o actiune in desfasurare si nu vreau sa supar vreuna dintre cele doua televiziuni pentru ca am fost si sunt un om de afaceri care respecta atat pe RCS&RDS, cat si pe Antena 1. Cu toate ca ei se lupta intre ei pe mine nu ma intereseaza, eu am cazut precum musca in lapte si daca nu aveam numele de Dragomir nici nu se amplificau aceste lucruri. Aceste televiziuni au ajutat cluburile de fotbal. Iar aceste cluburi au trait in mare parte din banii din drepturile de televiziune. In proportie de 99 la suta nu este adevarat ce a aparut in presa, sunt numai minciuni. Asadar eu am fost la o televiziune si am spus niste lucruri care s-au interpretat, asa ca nu mai am caderea sa mai continui discutiile pe aceasta tema", a spus Dragomir.

Oficialul Ligii a tinut sa precizeze ca a fost audiat doar o singura data la DNA in acest dosar. "Am fost o data la DNA si nu am voie sa discut despre nimic. Deci am fost o data, nu ce s-a scris. Poate pe alt Dragomir l-au chemat ieri (n.r. - luni) la DNA, dar pe mine nu. Este o mare eroare. Pe mine o singura data m-au chemat la DNA. Era de ziua mea, pe 30 mai, eram in trening. Le-am cerut scuze ca sunt asa, dar mi-au spus ca nu e nicio problema si sa vin asa. Am venit in trening pentru ca trebuia sa ma duc din parc acasa, sa ma imbrac. Dar eu am avut permisiunea sa ma duc la DNA in trening. Dar e trening de firma", a explicat presedintele.

Intrebat daca DNA i-a adus la cunostinta despre existenta unui dosar separat pe numele sau, Dragomir a negat: "Nu domne, ce aveti?".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.