Clubul Rapid Bucuresti a primit o amenda de 100.000 de euro si a fost exclus din cupele europene timp de trei sezoane (13/14, 14/15, 15/16), dupa ce nu si-a rezolvat problemele financiare pana la 31 martie 2013.

UEFA a anuntat ca Instanta de Control Financiar (CFCB) a sanctionat 8 cluburi europene, printre care Rapid si Dinamo, din cauza datoriilor.

"Instanta de Control Financiar, reunita la Nyon, a luat decizii privind cazurile mentionate intr-un comunicat din 21 decembrie 2012. Opt cluburi au fost sanctionate din cauza datoriilor si au avut la dispozitie pana la 31 martie sa-si rezolve problemele, evitand aplicarea suspendarilor decise. FC Rapid Bucuresti (Romania) si FC Arsenal Kiev (Ucraina) nu au indeplinit conditiile impuse de CFCB. Rapid Bucuresti a fost amendat cu 100.000 de euro si exclus din urmatoarea competitie europeana in care se va califica in viitoarele trei sezoane (2013/14, 2014/15, 2015/16)", se arata pe site-ul oficial al forului european, potrivit prosport.ro.

Dinamo a indeplinit criteriile Instantei de Control Financiar si va putea evolua in competitiile europene, in cazul unei calificari.

"CFCB confirma ca Málaga (Spania), HNK Hajduk Split (Croatia), NK Osijek (Croatia), FC Dinamo Bucuresti (Romania), FK Partizan (Serbia) si FK Vojvodina (Serbia) au indeplinit conditiile impuse, astfel ca sanctiunile nu se aplica", a anuntat UEFA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.