Procurorul DNA a cerut judecatorilor instantei supreme marirea pedepselor dispuse de Curtea de Apel in cazul celor opt oameni de fotbal judecati in dosarul transferurilor de jucatori, in timp ce avocatii au solicitat achitarea acestora.

Potrivit MEDIAFAX, la termenul de vineri al procesului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorul Directiei Nationale Anticoruptie prezent la instanta a cerut renuntarea la circumstantele atenuante admise de Curtea de Apel Bucuresti in cazul lui Jean Padureanu, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu, condamnati fiecare la trei ani de inchisoare cu suspendare.

In ceea ce ii priveste pe Ioan si Victor Becali, Mihai Stoica, George Copos si Cristian Borcea, procurorul a sustinut ca pedepsele intre patru si opt ani de inchisoare cu executare dispuse de Curtea de Apel Bucuresti nu reflecta in mod real gravitatea faptelor lor si a solicitat, de asemenea, majorarea pedepselor.

Totodata, procurorul a cerut instantei sa dispuna confiscarea sumelor de 40.000 de dolari de la George Copos, 258.000 si 180.000 de dolari de la Cristian Borcea.

La randul lor, avocatii au solicitat achitarea oamenilor de fotbal judecati in acest dosar, considerand ca DNA nu a adus probe care sa dovedeasca vinovatia acestora.

Avocatul clubului Tractorul Brasov, grupare constituita ca parte civila in cazul transferului lui Bratu, a estimat prejudiciul adus acestui club la suma de 298.000 de dolari, incluzand penalitatile.

Reprezentantul lui Jean Padureanu a depus inscrisuri privind starea sanatatii fostului presedinte al clubului Gloria.

Tribunalul Bucuresti i-a achitat, in 3 aprilie 2012, pe George Copos, Jean Padureanu, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Gheorghe Popescu si Gheorghe Netoiu, in dosarul transferurilor de jucatori.

Decizia Tribunalului Bucuresti a fost contestata de procurorii DNA la Curtea de Apel Bucuresti, care, in 12 noiembrie 2012, i-a condamnat pe toti cei opt oameni de fotbal la pedepse cu inchisoarea, cu suspendare sau cu executare.

Citeste si:
Ce spun avocații despre Monica Odagiu. Actrița a ucis un bărbat de...
Ce spun avocații despre...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.