Sport 1 Mai 2013 10:05
Treisprezece suporteri ai echipelor Steaua si Rapid au fost ridicati, marti, in urma unor perchezitii, fiind acuzati de incaierare si ultraj, dupa ce s-ar fi batut la finalul meciului din 14 aprilie, de pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, au declarat oficiali din Politia Capitalei.

Politistii au facut opt perchezitii si au ridicat 13 persoane, dintre care cinci aveau emise pe numele lor mandate de aducere. Acestea au fost aduse pentru audieri la Politia Sectorului 5, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Alexandru Niculae.

Dintre cei 13, sapte sunt suporteri ai echipei Steaua si sase sunt suporteri ai Rapidului. Acestia au fost surprinsi in timpul incidentelor din 14 aprilie de camerele de supraveghere sau au fost filmati de oamenii care locuiesc in zona.

Potriivt MEDIAFAX, cei 13 suporteri sunt acuzati de incaierare si ultraj contra bunelor moravuri. Unii dintre dintre acestia s-ar fi luat la bataie dupa meciul Rapid - Steaua, pe strazile Ion Nedeleanu si Vasile Topliceanu.

Anchetatorii au gasit la perchezitii bate si sabii, au precizat sursele citate.

Potrivit unor surse din Politie, printre cei ridicati in urma perchezitiilor ar fi si un component al echipei de rugby Steaua Bucuresti.

Meciul dintre Rapid si Steaua, din 14 aprilie, de pe stadionul Giulesti - Valentin Stanescu, terminat la egalitate, scor 1-1 (1-0), in derbiul etapei a XXVI-a a Ligii I, a fost marcata de incidente atat la inceput, cat si spre final.

Partida a inceput cu o intarziere de aproximativ cinci minute, din cauza fumigenelor, facliilor si artificiilor aprinse de suporterii de la tribuna a II-a si peluza a doua. Sase torte au ajuns pe teren, in jumatatea echipei Steaua, fiind necesara interventia pompierilor pentru a le indeparta. La solicitarea arbitrului Sebastian Coltescu, organizatorii i-au avertizat pe suporteri prin statia de amplificare, in doua randuri, sa nu mai arunce cu artificii si torte in teren pentru ca FC Rapid risca sanctiuni.

Si la inceputul reprizei secunde s-au aprins torte si fumigene in peluza a doua, dar fara sa fie aruncate pe teren.

Citeste si:
Percheziții la Institutul Marius Nasta din București: suspiciuni de...
Percheziții la Institutul...

Jocul a fost intrerupt aproximativ cinci minute, din minutul 83, din cauza obiectelor contondente aruncate de fani pe teren. Dupa ce fundasul stelist Iasmin Latovlevici a refuzat sa execute un aut pentru ca erau aruncate diverse obiecte spre el, s-a aruncat o sticla in teren, iar Chiriches a cazut lovit de un obiect mic. In directia managerului Mihai Stoica s-a aruncat inclusiv cu un scaun.

Arbitrul Sebastian Coltescu a decis intreruperea meciului, dupa care a avut loc un meleu intre jucatorii si oficialii celor doua echipe. Arbitrul i-a invitat pe jucatori la vestiare si le-a cerut sa nu mai stea in mijlocul terenului. Jucatorii stelisti si managerul Mihai Stoica au incercat sa duca o parte din obiecte catre oficialii LPF, dar au fost impiedicati de jucatorii si oficialii rapidisti. Imediat dupa marcarea golului egalizator, Mihai Stoica a iesit de pe banca de rezerve si a fost lovit de o sticla aruncata din tribune.

Citeste si:
Rețetă de lava cake. E unul dintre cele mai simple și rapide deserturi
Rețetă de lava cake. E unul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.