Politistii fac, joi, perchezitii la Sportul Studentesc din Capitala, administratorul si finantatorul clubului, Vasile Siman, fiind suspectat de evaziune fiscala, dupa ce ar fi retinut, dar nu ar fi platit impozitele si contributiile pentru jucatori, producand un prejudiciu de 1,6 milioane de lei.

Politia Capitalei a anuntat ca se fac verificari economico-financiare la o societate comerciala, in cadrul unui dosar penal privind posibila savarsire de catre reprezentantii firmei a unor infractiuni de evaziune fiscala, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"In fapt, politistii bucuresteni au fost sesizati cu privire la faptul ca, in perioada aprilie 2007 - februarie 2013, administratorul si finantatorul societatii comerciale ar fi retinut si nu ar fi varsat, in termenul legal de 30 de zile de la scadenta, impozitele si contributiile cu stopaj la sursa catre bugetul consolidat al statului roman, cauzand un prejudiciu de aproximativ 1,6 milioane de lei", a precizat Politia Capitalei, intr-un comunicat de presa, transmite MEDIAFAX.

Surse din Politie au declarat ca persoana vizata este Vasile Siman, administratorul si finantatorul Sportului Studentesc.

Politia Capitalei a precizat ca a fost sesizata de mai multi angajati ai societatii "cu privire la posibile inadvertente la modalitatea de incheiere si derulare a contractelor de prestari servicii, la plata remuneratiei si a primelor de joc in perioada anilor 2010 - 2012, precum si la refuzul reprezentantilor societatii comerciale de a plati drepturile salariale aferente lunilor ianuarie - martie 2013".

Verificarile sunt facute de politistii bucuresteni specializati in investigarea fraudelor, coordonati de Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 1.

Mijlocasul Viorel Ferfelea declara, in 10 aprilie, pentru MEDIAFAX, ca a formulat o plangere penala impotriva finantatorului Sportului Studentesc, Vasile Siman, pe care il acuza de fals in inscrisuri oficiale.

"Am facut o plangere penala impotriva lui Vasile Siman pentru ceea ce se intampla la Sportul. A adus acte pe care nu le mai ia nimeni in seama in afara comisiilor sportive. A venit cu niste dispozitii de plata in care nu exista semnatura mea si in care scrie ca am luat o mie de euro. Am fost declarat liber de contract pe fond, dar acum mi s-a bagat recurs. Cei de la club au venit cu dispozitii de plata in care, pe langa faptul ca imi acopera toata suma, ma scot si dator cu vreo mie si ceva de euro", spunea atunci Ferfelea.

Citeste si:
Shakira este acuzată de evaziune fiscală. Cântăreața ar putea...
Shakira este acuzată de...

Viorel Ferfelea preciza ca va trebui sa se prezinte la antrenamentele echipei Sportul Studentesc pana la o decizie definitiva a instantelor sportive.

"Pana nu se da decizia definitiva, eu apartin in continuare de clubul Sportul Studentesc, dar unde as putea sa ma antrenez, cand ei nu imi ofera nimic dintre lucrurile pe care se obliga sa le respecte?! Am mai reclamat ca nu imi ofera conditii pentru antrenament, ca nu ma lasa sa ma pregatesc. Am facut o plangere penala la care am adaugat actele false. El a venit cu un contract de inchiriere, care nu era semnat nici de mine si nici de proprietarul la care am stat", spunea Ferfelea.

Mijlocasul preciza ca plangerea formulata de el impotriva lui Siman va fi urmata si de ceilalti 14 coechipieri ai sai, care nu au fost lasati sa se antreneze la baza sportiva din Regie incepand cu luna ianuarie.

Citeste si:
Finantator FC Botosani: Daca retrogradam, echipa dispare
Finantator FC Botosani: Daca...

"Gestul meu va fi urmat si de ceilalti colegi, chiar daca vor castiga sau nu la comisii. In afara celor 15 jucatori mai sunt si alte persoane care au facut plangere penala impotriva clubului, cei de la bucatarie, fostii angajati", adauga Ferfelea.

Jucatorii Sportului Studentesc au intrat in conflict cu finantatorul Vasile Siman din cauza restantelor salariale pe care clubul le are fata de ei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.