Alergatorii care au luat startul, duminica, la cea de-a treia editie a Maratonului International Cluj-Napoca au tinut un moment de reculegere in memoria victimelor de la Boston, iar unii au purtat panglici negre de doliu in piept.

Presedintele Runners Club Cluj, Horatiu Morar, organizatorul manifestarii, a declarat, duminica, pe stadionul Cluj Arena unde s-a dat startul Maratonului International, ca unii participanti au avut si mesaje de solidaritate cu victimele de la Boston scrise pe tricouri, scrie MEDIAFAX.

"Am decis sa tinem, inaintea startului, si un moment de reculegere in memoria victimelor atentatului de la Maratonul de la Boston si in semn de solidaritate cu familiile acestora si cu cei raniti. Unii sportivi au avut in piept mici bucati de panglica neagra de doliu pentru victimele de la Boston. Altii au avut si mesaje de solidaritate scrise pe tricourile de concurs", a spus Morar.

Startul Maratonului a fost dat pe stadionul Cluj Arena de catre presedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu.

Unul dintre alergatori, Ilie Rosu, colonel in rezerva din Adjud, a declarat ca a dorit sa alerge in memoria victimelor atentatului de la Boston si in semn de solidaritate cu ranitii de acolo, dupa ce el insusi a participat in 2010 la Maratonul de la Boston.

"Alerg la Maratonul International de la Cluj-Napoca, intr-o cursa in memoria victimelor atentatului de la Boston dar si in semn de solidaritate cu cei raniti acolo. Eu am alergat la Maratonul de la Boston in 2010 iar americanii au strigat . De asemenea, alerg in memoria a doi militari ai Armatei Romane care au cazut in 7 martie cu elicopterul la Bacau, si care erau prietenii mei", a spus Rosu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.