Organizatorii maratonului de la Boston au anuntat, marti, ca editia din 2014 se va organiza, in ciuda faptului ca in acest an trei persoane au decedat si peste 170 au fost ranite in urma dublului atentat, informeaza AFP.

"Suntem hotarati sa continuam traditia acestui maraton si anul viitor sa organizam cea de-a 118-a editie. Maratonul de la Boston este o traditie adanc inradacinata, este o parte integranta a constructiei si istoriei comunitatii noastre", a declarat Thomas Grillk, directorul Asociatiei Atletice din Boston.

Potrivit MEDIAFAX, maratonul de la Boston este cea mai veche intrecere de acest fel, prima editie fiind consemnata in 1897.

Trei persoane au fost ucise si peste 170 au fost ranite, luni, in doua explozii violente care au avut loc in timpul maratonului din Boston (nord-estul Statelor Unite), un carnagiu produs in plin centru al orasului.

Cele doua explozii s-au produs "simultan", in apropierea liniei de sosire, la aproximativ 50-100 de metri distanta, potrivit sefului politiei din Boston, Ed Davis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.