Presedintele de onoare al FC Steaua Bucuresti, Helmuth Duckadam, are probleme la inima, urmand sa fie supus unor investigatii medicale pentru a se stabili daca este necesara o interventie chirurgicala, au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, medici de la Spitalul Floreasca din Capitala.

Helmuth Duckadam a venit la Spitalul de Urgenta Floreasca la sfarsitul saptamanii, acuzand durere in piept si tulburare de ritm cardiac, au precizat sursele citate.

"Prezenta fenomene de angina si tulburare de ritm cardiac. Joi va face coronarografie. In functie de rezultatele investigatiilor, se va stabili daca pacientul va fi supus unei interventii chirurgicale pe cord", au spus medicii din echipa care se ocupa de Helmuth Duckadam.

Purtatorul de cuvant al Spitalului de Urgenta Floreasca, medicul Bogdan Oprita, a declarat ca Helmuth Duckadam a fost internat marti dupa-amiaza.

Helmuth Duckadam a fost operat in 25 septembrie 2012, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, pentru eliminarea cheagurilor de sange de pe artera bratului drept si introducere a unei grefe pe portiunea de artera subtiata.

Duckadam a fost atunci diagnosticat cu insuficienta arteriala acuta la bratul drept, fiind operat de o echipa condusa de medicul Serban Bradisteanu, seful Clinicii de chirurgie cardiovasculara a Spitalului Floreasca.

Medicul Serban Bradisteanu declara atunci ca interventia chirurgicala a vizat eliminarea unui anevrism arterial, in care se aflau si doua stenturi de la operatii mai vechi, precum si montarea unei proteze vasculare, cu rolul de refacere a fluxului arterial.

Bradisteanu preciza ca Duckadam trebuie sa urmeze multiple indicatii referitoare la tratamentul medicamentos si la stilul de viata, precizand ca acesta va avea regim, pentru ca are o boala metabolice, care trebuie tratata tot restul vietii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.