Ministerul Sportului si Ministerul Culturii vor avea reprezentanti in board-ul Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, infiintat prin reorganizarea Loteriei, deoarece jocurile de noroc reprezinta, in alte state europene, o sursa importanta de finantare pentru sport.

"Mi s-a explicat ca, in Europa, o sursa importanta de finantare pentru sport o reprezinta tocmai veniturile loteriilor si ale celorlalte tipuri de jocuri. Nu jocuri sportive, ci jocuri de noroc, ca acolo intotdeauna sunt bani, la jocurile sportive nu prea sunt, asa ca ii mai luam de acolo incoace", a spus Ponta intr-o conferinta privind domeniul sportului.

El a confirmat ca Guvernul a decis, miercuri, prin ordonanta de urgenta, infiintarea acestui oficiu.

Surse oficiale au declarat, miercuri, potrivit MEDIAFAX, ca Guvernul a decis, prin ordonanta de urgenta, infiintarea Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, institutie care va asigura si suportul tehnic pentru astfel de activitati, statul estimand ca va realiza venituri suplimentare pentru buget.

Conform documentului, noul Oficiu va "exercita controlul tehnic, monitorizarea si supravegherea pentru jocurile de noroc de tip pariuri on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocurile bingo organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa sau mobila, jocuri de noroc on-line organizate prin intermediul sistemelor de comunicatii de tip internet, sisteme de telefonie fixa ori mobila, astfel cum aceste activitati sunt reglementate de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, cu modificarile si completarile ulterioare".

Oficiul National pentru Jocuri de Noroc va fi infiintat in subordinea Guvernului, va avea patrimoniu si buget propriu, finantat de la bugetul de stat prin bugetul Secretariatului General al Guvernului, precum si din fondul de stimulente constituit cu destinatie speciala.

Statul estimeaza ca astfel va realiza la buget un supliment de venituri de 87 milioane lei in acest an si cate 117 milioane lei in fiecare din urmatorii cinci ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.