Concursuri de vaslit pe canotci vor fi organizate in toata tara, din mai pana in septembrie, iar un centru de informare pentru destinatii de ecoturism va fi infiintat la Bucuresti, pe Dambovita, in cadrul unui parteneriat intre Asociatia "Ivan Patzaichin" si Administratia "Apele Romane".

Asociatia "Ivan Patzaichin - Mila 23" si Administratia Nationala "Apele Romane" (ANAR) au semnat, marti, un parteneriat strategic de promovare in comun a patrimoniului hidrografic al Romaniei, cu scopul de a creste interesul pentru ecoturism si petrecerea timpului liber in natura.

Primele doua activitati vor fi o serie de mini-festivaluri in mari orase din tara, sub titulatura "Descopera ROWmania - concurs de vaslit cu canotca de 10+1", si infiintarea la Bucuresti, pe Dambovita, a unui centru de informare pentru destinatii de ecoturism, care va oferi inclusiv tururi de agrement cu barca pe rau.

Concursurile "Descopera ROWmania" vor incepe la 11 mai si vor culmina cu cea de a treia editie a RowmaniaFest, Festivalul International al Barcilor cu Vasle de la Tulcea, care se va desfasura in perioada 30 august - 1 septembrie.

Celelalte evenimente vor fi organizate in perioada mai - august in cateva dintre orasele strabatute de rauri sau cu deschidere la lacuri: Bucuresti, Oradea, Timisoara, Cluj-Napoca, Tirgu-Mures, Ramnicu Valcea, Pitesti, Buzau, Bacau, Iasi, Constanta, Braila, Galati, Alba-Iulia, Arad, Calarasi, Giurgiu, Miercurea Ciuc si Sfantu Gheorghe. Vedetele acestor mini-festivaluri pe apa vor fi cele trei canotci de 10+1 care poarta numele celor trei brate ale Dunarii - Sulina, Sfantu Gheorghe si Chilia, participantii urmand sa se intreaca intr-o competitie de vaslit-viteza, scrie MEDIAFAX.

Competitiile vor urmari descoperirea Romaniei naturale din barca, prin promovarea miscarii in aer liber. Castigatorii din fiecare localitate vor intra in finala "Descopera Rowmania", care se va desfasura la Tulcea, in cadrul Festivalului International al Barcilor cu Vasle.

Citeste si:
Fiica Oanei Roman începe școala. Ce decizie a luat vedeta: „Din 11...
Fiica Oanei Roman începe...

Centrul pentru ecoturism va functiona toata vara si pana in octombrie, la sediul Bibliotecii Nationale a Romaniei, pentru a promova turismul responsabil si ecologic, precum si destinatiile de ecoturism din Romania, prin interventii artistice, care vor transforma spatiul intr-un loc de agrement unic in Bucuresti.

Totodata, in apropierea bibliotecii, pe Dambovita, publicul va putea descoperi zone naturale romanesti, vaslind in canotca printre mici insulite plutitoare reprezentand Delta Dunarii si parcurile nationale unde exista luciu de apa, locuri cu trasee ecvestre sau pentru ciclism. Organizatorii propun astfel transformarea unei parti din Dambovita in zona navigabila, cu ajutorul unei echipe de artisti, designeri si arhitecti din tanara generatie. In acest sens, un concurs de proiecte de design urmeaza sa fie lansat pentru amenajarea ochiului de apa de langa Biblioteca Nationala.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.