Sport 17 Martie 2013 10:04
Judecatoria Sectorului 2 a admis, miercuri, plangerea formulata de FC Corvinul Hunedoara impotriva neinceperii urmaririi penale decise de DNA in cazul unor actuali si fosti oficiali FRF si LPF, printre care Mircea Sandu si Dumitru Dragomir, acuzati de abuz in serviciu, trimitand cauza procurorului.

FC Corvinul ii acuza de abuz in serviciu, printre altii, pe presedintele FRF, Mircea Sandu, si pe presedintele LPF, Dumitru Dragomir, sustinand ca federatia si liga au aplicat regulamentele sportive in mod discretionar, in litigiul pe care gruparea hunedoreana l-a avut cu FC Rapid, in urma transferului portarului Bogdan Lobont.

"In temeiul art. 278/1 alin. 8 lit. b) C.proc.pen., admite plangerea formulata de petenta FC Corvinul Hunedoara in contradictoriu cu intimatii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo si Stangaciu Adrian impotriva rezolutiei de neincepere a urmaririi penale date de Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie in dosarul nr. 408/P/2011. Desfiinteaza rezolutia atacata si trimite cauza procurorului in vederea inceperii urmaririi penale conform art. 273 alin. 11 C.proc.pen. fata de intimatii Sandu Mircea, Dragomir Dumitru, Kassai Adalbert, Duru Viorel, Lupescu Ioan Angelo si Stangaciu Adrian sub aspectul savarsirii infractiunii prev. de art. 246 C.pen.. In temeiul art. 192 al. 3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat raman in sarcina acestuia. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica astazi, 13.03.2013", informeaza portalul Ministerului Justitiei, potrivit MEDIAFAX.

Bogdan Lobont s-a format la Centrul de Copii si Juniori al clubului Corvinul, grupare pentru care a evoluat pana in anul 1997, cand a fost transferat la FC Rapid. In martie 2000, Lobont a plecat de la Rapid la Ajax Amsterdam, in schimbul sumei de aproximativ trei milioane de dolari.

Conform intelegerii cu Rapid, clubul din Hunedoara ar fi trebuit sa primeasca circa 900.000 de dolari, reprezentand 30 la suta din valoarea trasferului jucatorului in Olanda, dar gruparea patronata de George Copos nu a platit acesti bani.

Dupa ce toate instantele din fotbalul romanesc au dat castig de cauza clubului Rapid, gruparea hunedoreana a facut plangere penala la DNA impotriva FRF si LPF, dar procurorii au decis neineperea urmaririi penale.

Corvinul s-a adresat in civil in litigiul cu Rapid, iar Inalta Curte de Casatie si Justitie i-a dat dreptate. Cu toate acestea, instantele sportive tot nu au obligat clubul Rapid sa plateasca suma.

Citeste si:
Ungurii au mințit? FRF a întrebat UEFA. Răspunsul: „Considerăm că...
Ungurii au mințit? FRF a...

Dupa declararea insolventei clubului Rapid, la 7 decembrie 2012, FC Corvinul Hunedoara s-a inscris cu suma de 3,1 milioane lei la masa credala, dar administratorul judiciar nu a admis aceasta suma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.