Ministrul Tineretului si Sportului, Nicolae Banicioiu, a anuntat, joi, intr-o conferinta de presa, ca institutia pe care o conduce pregateste reinfiintarea Daciadei, competitie sportiva destinata tinerilor, care se organiza inainte de 1989.
"Vom incuraja cat mai multe competitii scolare si vom merge pana la a reface competitiile scolare. Poate nu copiind modelul de dinainte de 1989, dar era un model la care ne uitam cu nostalgie. Nu stiu daca se va numi Daciada, dar va fi ceva in genul acela. Toti scolarii, toti tinerii care vor face sport vor avea astfel si cadru de manifestare si locuri de manifestare. Si sunt bucuros sa va anunt ca din toamna vom asista la reluarea unei traditii bune a sportului scolar si de tineret pe care Romania l-a avut pana nu de mult. In afara de faptul ca astfel largim baza de selectie a federatiilor, scopul nostru este acela de a convinge tinerii sa faca miscare", a spus ministrul, potrivit MEDIAFAX.

Nicolae Banicioiu si ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, iau in calcul atat dublarea orelor de educatie fizica din scoli, cat si crearea a doua ore pe saptamana dedicate competitiilor sportive interscolare. "Gandim o formula cu dublarea orelor de educatie fizica si sport si in paralel inca doua ore de competitii sportive. Asta este formula in momentul de fata tocmai pentru a incuraja tinerii sa participe la competitii interscolare. Astfel ca la finalul saptamanii un copil sa aiba patru ore de miscare, dar sa stimulam si spiritul competitiei. Sunt foarte multe tari care au acest model functional", a adaugat Banicioiu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.