Multiplul campion paralimpic sud-african Oscar Pistorius, inculpat pentru uciderea iubitei sale, incearca sa rezolve amiabil un diferend cu o vecina pe care a dat-o in judecata dupa ce politia l-a arestat in 2009 ca urmare a unei reclamatii a femeii, a anuntat avocatul sportivului, informeaza AFP.

"Negocieri confidentiale sunt in curs de desfasurare. Incercam sa rezolvam situatia in afara tribunalelor", a spus Gary Pritchard.

O audiere va avea loc la 20 februarie. "Cazul dateaza de cativa ani, iar Oscar solicita daune pentru atingere adusa reputatiei sale", a precizat avocatul, transmite MEDIAFAX.

Cassidy Taylor-Memmory, vecina lui Pistorius in complexul rezidential din Pretoria, l-a acuzat pe sportiv ca a inchis brutal usa, lovind-o, intr-o seara petrecuta la domiciliul atletului, in 2009. Ea a depus plangere dupa ce a fost spitalizata, fiind operata la sold.

Ca urmare a plangerii femeii, Pistorius a fost arestat la 12 septembrie 2009 si a petrecut noaptea in arest. El a afirmat ca spus ca pur si simplu a dat-o afara pe vecina sa, care bause prea mult, si a actionat-o pe femeie in instanta, reclamand daune in valoare de 2,2 milioane de ranzi.

Politistul care s-a ocupat de ancheta, in 2009, este Hilton Botha, cel care a condus la inceput ancheta privind moartea Reevei Steenkamp.

Oscar Pistorius a fost inculpat pentru uciderea cu premeditare a prietenei sale, dupa ce a impuscat-o mortal pe aceasta, in noaptea de 13 spre 14 februarie. Reeva Steenkamp, in varsta de 30 de ani, era fotomodel sud-african si prezentatoare TV, care a aparut pe coperta revistei FHM si a fost imaginea cosmeticelor Avon in Africa de Sud.

El a fost eliberat pe cautiune, vineri, la Pretoria, el urmand sa compara din nou in fata tribunalului la 4 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.