Fostul tenisman George Cosac a declarat, vineri, dupa ce a fost ales in fruntea federatiei romane de profil, ca va face tot ce depinde de el pentru refacerea familiei tenisului romanesc si a chemat-o alaturi de el pe fosta conducatoare a forului, Ruxandra Dragomir.

"A fost o lupta foarte dura, dar plina de fair-play. Cred ca cel mai bun a castigat. Aceasta luna in plus de cand s-au amanat alegerile, din ianuarie, mi-a permis sa iau legatura cu mai multe cluburi. Voi face tot ce depinde de mine sa refacem familia tenisului romanesc si il chem alaturi de mine si pe Silviu Matei, dar si pe fostul presedinte Ruxandra Dragomir, care cu siguranta stie sa piarda", a spus Cosac, potrivit MEDIAFAX.

In ceea ce priveste postul de capitan dejucator al echipei Romaniei de Cupa Davis, Cosac a spus ca va proceda conform statutelor. "Este o intrebare venita prea devreme. Voi face tot ce este statutar pentru ca nu voi conduce singur", a precizat el.

Ion Tiriac, care a renuntat vineri la functia de presedinte de onoare al Federatiei Romane de Tenis, si-a explicat decizia spunand ca forul ar trebui sa aiba ca presedinte de onoare un om care sa nu fie un jucator de tenis. "Acum, cu alegerea lui Cosac, probabil ca vor reveni cele 15 turnee futures si mai sunt si turneele challenger care reprezinta painea saracului, pentru ca pana acum jucatorii trebuiau sa mearga pana la Buenos Aires pentru a obtine un punct. Cosac este un baiat tanar, care le-a facut pe toate, e un manager care stie ce-i aia balanta contabila si ce-i aia organizare. Depinde de vicepresedintii pe care ii va avea daca are si cu cine sa faca treaba. I-am spus ca daca in primele sase luni nu reuseste sa renunte, dar cred ca va face treaba", a adaugat fostul sportiv.

Fostul tenisman George Cosac a fost ales, vineri, in functia de presedinte al Federatiei Romane de Tenis, in cadrul Adunarii Generale de Alegeri a forului.
Cosac a fost ales din primul tur, cu 124 de voturi in favoarea sa. Dintre delegatii prezenti la AG, 84 nu au votat pentru George Cosac.

La alegerile pentru postul de presedinte al FR Tenis au mai candidat Ruxandra Dragomir, Mihai Rusu si Serban Ion.

Functia de presedinte al FR Tenis a fost ocupata, pana acum, de Ruxandra Dragomir.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.