Presedintele a primit la Cotroceni torta olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Presedintele Traian Basescu a primit sambata, la Palatul Cotroceni, torta olimpica a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE 2013), organizat anul acesta in tara noastra, el remarcand ca este pentru prima oara cand flacara olimpica s-a aprins in Grecia avand ca destinatie finala Romania.

El a primit flacara olimpica, in cadrul unei ceremonii, din partea campioanei olimpice la gimnastica Sandra Izbasa, si a predat-o uneia dintre componentele junioare ale lotului feminin de gimnastica al Romaniei.

"Este pentru prima data cand flacara olimpica s-a aprins in Grecia, avand ca destinatie Romania. Flacara olimpica a mai trecut pe teritoriul Romaniei cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Moscova si Jocurilor Olimpice de la Berlin, dar acum este pentru data cand in Grecia flacara olimpica a fost aprinsa pentru a ramane in Romania (...) Am speranța ca cei 900-920 de tineri, intre 14 si 16 ani, care vor concura la cele opt probe din cadrul festivalului nu sunt nimeni altii decat viitorii mari mari campioni olimpici și mondiali proveniți din țarile europene", a spus presedintele Basescu.

El a aratat ca organizarea Festivalului in Romania "a fost posibil, pe de o parte, ca un moment de recunoastere a contributiei Romaniei la dezvoltarea miscarii olimpice, a olimpismului, si in acelasi timp a fost posibil pentru ca au fost oameni in Romania care si-au asumat responsabilitatea dezvoltarii unei infrastructure care sa permita desfasurarea Festivalului Olimpic European la Brasov, si nu numai, in Brasov, Rasnov, Predeal si alte statiuni montane".

Presedintele a evidentiat ca "e un moment in care toți putem fi bucuroși ca Romania a primit increderea de a gazdui acest festival".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.