Social 8 Aprilie 2020 09:15

Garda de Mediu a anunțat că la fosta fermă de porci din Periș a izbucnit un incendiu. Flăcările se întind pe trei hectare, iar mirosul generat de arderea resturilor vegetale și de la canalele de scurgere este resimțit în toate localitățile învecinate.

În această localitate a funcționat ferma de porci Romsuintest Periș, intrată în insolvență în 2012 și care în trecut a făcut afaceri cu firmele controlate de Liviu Dragnea.

Anunțul oficial al Gărzii de Mediu:

”Având în vedere numeroasele sesizări ale cetățenilor din zona comunelor Mogoşoaia, Corbeanca, Periş cu privire la poluarea aerului, comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu din cadrul Comisariatului Judeţean Ilfov s-au deplasat în zonă, pentru verificări.

În urma controlului efectuat, astăzi, pe teritoriul administrativ al comunei Periş, la limita cu judeţul Dâmboviţa, la nord-nord-vest de Comuna Corbeanca, s-a constatat prezenţa unui incendiu de vegetaţie spontană uscată, care ardea mocnit, cu degajare de fum, fără flacără, pe o suprafaţa de aprox 30.000 mp.

Din datele obţinute de la Primăria Periş, rezultă că pe terenul incendiat se află batalurile fostei ferme de porci, arderea acestor resturi generând mirosul specific şi fumul înecăcios, resimţit de către locuitorii din vecinătate.

Din informațiile existente în baza de date a UAT Periş, proprietarul terenului incendiat ar fi o societate aflată în insolvență, însă, viceprimarul localităţii Periş a afirmat că baza de date cu privire la proprietarul acestor terenuri nu a fost actualizată.

În vederea limitării extinderii şi lichidării focarelor de incendiu, reprezentanţii legali ai UAT Periş au dispus prezența, la locul incendiului, a doua autospeciale şi a unui excavator.

În timpul controlului, au fost impuse UAT Periş următoarele măsuri cu termene:

– identificarea proprietarul/proprietarii terenurilor în vederea sancţionării contravenţionale
– impunerea de măsuri în vederea reducerii efectelor incendiului
– monitorizarea şi supravegherea focarelor de incendiu, pentru limitarea efectelor produse.”

Citeste si:
Mihai Trăistariu, o nouă idee de afacere. Unde vrea să dea...
Mihai Trăistariu, o nouă idee...

Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Aprilie 2020 - 09 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.