Social 9 Iunie 2018 14:05 de Clara Vacaru
Filosoful Mihai Sora scrie, pe pagina sa de Facebook, ca oamenii maturi nu pot fi obligatis a participa la o actiune precum cea organizata astazi de PSD, decat daca nu au deloc demnitate.

"Fetita obligata sa stea in cap nu se putea apara: un copil este vulnerabil, mai ales daca devine instrumentul fricilor, al slugarniciei si al lasitatii adultilor", scrie Mihai Sora, amintind de fetita care a fost pusa sa stea in cap la Simfonia Lalelelor de la Pitesti.

"Dar oamenii in toata firea, intregi la minte, nu au nicio scuza cautionand o banda de hoti, servindu-i, ascultand orbeste directivele lor. Iti pierzi locul de munca, esti scos din joc, tarat in noroi, persecutat in fel si chip, insa demnitatea nu ti-o poate lua nimeni: demnitatea este bunul cel mai de pret al unei fiinte omenesti.

Zilele acestea, cuvantul-cheie este cuvantul „demnitate“, a incheiat Mihai Sora.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.