Social 21 Mai 2018 14:28
Presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj cu prilejul Zilei mondiale a diversitatii culturale, pentru dialog si dezvoltare.

"Cu prilejul Zilei Mondiale a diversitatii culturale, pentru dialog si dezvoltare, ii felicit pe toti cei care recunosc si respecta diversitatea culturala, promoveaza dialogul dintre civilizatii, legand cultura, in feluritele sale expresii, de dezvoltarea durabila a colectivitatilor.

Romania este spatiul unei importante diversitati culturale, probata prin expresiile artistice, prin specificitatile locale ori regionale, prin manifestarea identitatilor etnice, lingvistice ori confesionale. Diversitatea culturala este pentru noi nu doar o mostenire, ci si o trasatura a creatiei contemporane si a dialogului intercultural la care participam, la nivel national, european si international.

Creatori, public ori autoritati, toti cei care se raporteaza la domeniul cultural, suntem chemati in aceasta zi sa gasim cele mai potrivite mijloace pentru a face din diversitatea culturala un motor al cresterii calitatii vietii, in beneficiul colectivitatilor din care facem parte, precum si al generatiilor care ne vor urma", sustine seful statului.

"Cu ocazia acestei zile, Presedintele Klaus Iohannis a acordat Inaltul Patronaj Taberei Interetnice de Arta Contemporana, care va fi organizata la Aiud, in perioada 5-15 iunie 2018. Tabara are loc o data la doi ani si se afla la cea de a II-a editie.

De asemenea, Presedintele Romaniei a acordat Inaltul Patronaj expozitiei „Imaginile diversitatii”, care va avea loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, in perioada 26-30 iunie 2018. Expozitia cuprinde lucrari din prima editie a Taberei Interetnice de Arta Contemporana de la Aiud, din octombrie 2016, care a reunit 34 artisti plastici reprezentand cele 20 de etnii din Romania si s-a bucurat de o buna rezonanta la nivel national si international", arata Administratia Prezidentiala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.