Social 21 Mai 2018 10:48
Peste doua treimi dintre bucuresteni sunt nemultumiti de curatenia orasului in care locuiesc, arata datele publicate luni de Eurostat pe baza unui sondaj care a cuprins 109 orase europene in 2015.

Cei mai nemultumiti europeni de curatenia orasului lor sunt locuitorii Romei, doar 9% dintre acestia considerand ca orasul lor este suficient de curat.

De asemenea, mai putin de jumatate din locuitori erau satisfacuti de curatenia orasului lor in Bratislava (28%), Sofia (29%), Bucuresti (37%), Madrid (38%), Budapesta (39%), Atena (41%), Berlin (45%), Bruxelles (47%) si Paris (49%).

Pe de alta parte, in randul celor 109 orase analizate de Eurostat, pe primul loc se situeaza orasul Ventspils din Letonia, unde aproape toti locuitorii (99%) au declarat sa sunt foarte multumiti sau mai degraba satisfacuti de curatenia orasului lor. Ventspils este urmat de un alt oras din Letonia Valmiera (97%), Oviedo din Spania si orasul Luxemburg (ambele cu 95%), scrie Agerpres.

In randul capitalelor statelor membre UE, locuitorii din Luxemburg si Viena sunt cei mai satisfacuti de curatenia orasului lor. Cel putin 80% din locuitori erau foarte multumiti sau mai degraba satisfacuti de curatenia orasului lor in Luxemburg (95%), Viena (90%), Ljubljana (88%), Riga (81%) si Helsinki (80%).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.