Social 18 Mai 2018 12:03
Apa este esentiala pentru sanatate: putem trai fara alimente o luna, insa doar o saptamana fara apa. 60% din corpul nostru este format din apa, aceasta fiind vitala pentru multe din functiile organismului. Exista insa si destule persoane, care, indiferent de ceea ce stiu la nivel teoretic, beau foarte putina apa, sau chiar deloc.
Lifehack.org ofera cateva sfaturi care te vor ajuta sa bei mai multa apa.
 

1. Condimenteaza-ti mancarea.
Adauga in mancare putin ardei iute sau pune putin sos iute peste alimente si cu siguranta vei bea mai multa apa. Acest lucru ajuta la accelerarea metabolismului si ofera senzatia de satietate ce conduc la pierderea in greutate.

2. Bea apa cu paiul.
Atunci cand bei apa cu paiul ai mai multe sanse sa consumi mai multa apa in mai putin timp. De asemenea, este cunoscuta ca fiind o metoda prin care poti elimina stresul.

3. Adauga-i o aroma.
Adaugarea unei arome naturale apei, cum ar fi de lamaie sau ghimbir este un mod perfect pentru a reusi sa consumi mai multa apa. Pe langa acestea, iti poti face singura un suc natural delicios, plin de vitamine si antioxidanti si din cirese, mango, ananas, portocale, pepene verde. Sau le poti fierbe in apa sa obtine compot (mere, pere, cirese).

4. Mananca apa
Cu siguranta te intrebi cum poti sa mananci apa, insa trebuie sa stii ca exista anumite fructe care au un continut bogat de apa. Pepenele verde si capsunile sunt in proportie de 92% apa. Dovlecelul, ridichile si telinaau un continut de 95% apa. Alte fructe si legume care au un continut ridicat de apa sunt: castravetii, grapefruitul, varza verde, rosiile, ananasul, portocalele, afinele, conopida sau vinetele.

Citeste si: 10 motive sa bei zilnic apa cu castravete


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.