Social 17 Mai 2018 16:48 de Clara Vacaru
Bucataria nu mai este de mult timp doar un spatiu functional in care sa-ti prepari mancarea sau sa faci un ceai pentru cei dragi. Este, pentru multi, chiar sufletul casei. De aceea, este important sa ne simtim confortabil in acest spatiu, sa avem parte de toate avantajele care ne pot imbunatati viata, sa putem sa intretinem usor acest spatiu si, la finalul zilei, sa ne simtim placut aici. Chiar daca, din cand in cand, pentru asta trebuie sa facem niste modificari, astfel incat sa-l modernizam putin. Daca planificati niste schimbari in bucatarie, trebuie sa fiti atenti la anumite detalii de la inceput, pentru a nu avea probleme mai tarziu.
Sunt trei zone ale bucatariei care trebuie delimitate din start. Vorbim despre spatiul de lucru efectiv, adica blatul de lucru si electrocasnicele de care va ajutati pentru a gati, spatiul de depozitare, adica toate sertarele si rafturile pe care le folositi pentru a pastra lucruri, si spatiul de spalat, respectiv chiuveta si masina de spalat vase. Toate aceste trei zone trebuie sa fie imbinate astfel incat bucataria sa aiba, in final, un aspect unitar si placut.

Adu noul in bucatarie

Nu este nevoie sa schimbi intreaga bucatarie pentru a-i da un aspect nou. Poti alege elemente inedite, pe care sa le adaptezi in functie de spatiul pe care il ai la dispozitie. Nu e ca si cum te apuci acum sa dai jos peretii si mobila de bucatarie si sa o inlocuiesti complet cu ceva modern. Poti, de exemplu, sa incerci in loc de masa si scaunele traditionale pe care le gasesti in absolut orice locuinta, sa iti cumperi scaune de tipul celor pe care le gasesti in baruri, pentru o nota de inedit. Sunt modele variate de scaune de bar pe care le puteti gasi pe site-ul scauneonline.ro. Iti alegi dimensiunea potrivita a scaunelor pentru bar, pe care le poti alatura perfect unui mobilier de bucatarie tip insula.

Materiale de calitate

Indiferent de ce piese de mobilier sau electrocasnice noi ai de gand sa cumperi, investeste in calitate. Daca te gandesti sa schimbi gresia, faianta sau sa revopsesti piese de mobilier, ai grija sa alegi in schimb produse calitative, care sa aiba o durata de viata lunga. Ca element de noutate, poti merge in bucatarie pe varianta pietrei naturale. Este un element frumos, natural, insa trebuie sa stii ca este destul de scump. In mare insa, e bine sa pastrezi liniile generale ale spatiului bucatariei clasice si, pentru un plus de modernism, poti adauga diferite accesorii avangardiste.

Un mediu luminos

Fa loc luminii in bucatarie, pe cat posibil. Bucataria trebuie sa fie un spatiu luminos si aerisit pentru ca si masa luata in familie, de exemplu, sa fie una placuta. Daca lumina naturala nu este posibila in bucataria ta, incearca iluminarea prin intermediul corpurilor suspendate sau a spot-urilor plasate deasupra zonelor intunecate. Si pentru ca bucataria este locul unde se gateste, este de asemenea important sa fie un spatiu aerisit. E indicat sa ai cel putin o fereastra, pentru a permite aerisirea naturala. La fel, exista si sisteme de ventilatie care permit reimprospatarea aerului destul de rapid si eficient. Multe dintre aceste sisteme ajuta si la reglarea umiditatii din camera, un lucru de asemenea destul de important, mai ales in conditiile in care folosim des bucataria pentru copt, spre exemplu.

Plante in bucatarie

Nu doar ca iti aduc oxigen in bucatarie, dar reprezinta si un plus de culoare si prospetime pentru un spatiu imprimat in memoria populara ca unul functional. Poti alege plante inedite pe care sa le integrezi in spatiul bucatariei, cu forme atipice sau de culori diferite.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.