Social 16 Mai 2018 18:05 de Clara Vacaru
Tribunalul Constanta l-a condamnat, miercuri, la 6 ani si 6 luni de inchisoare cu executare pe fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, in dosarul in care a fost trimis in judecata de DNA pentru instrainarea la preturi subevaluate, a unor terenuri din Mamaia.

Instanta a decis contopirea pedepselor pentru mai multe capete de acuzare - trei ani si jumatate pentru vinderea la un pret subevaluat a unuia dintre terenuri, patru ani si jumatate de inchisoare pentru ca a vandut tot la pret subevaluat un alt teren si doi ani si jumatate de inchisoare, deoarece nu a suspendat din functie mai multi angajati ai primariei care fusesera trimisi in judecata - rezultand o pedeapsa de sase ani si jumatate de inchisoare cu executare.

De asemenea, instanta a dispus achitarea lui Radu Mazare pentru o a patra infractiune de abuz in serviciu.

Decizia instantei nu este definitiva si poate fi atacata la Curtea de Apel Constanta.

In acelasi dosar, Sorina Gina Hortolomei Moscu a primit 2 ani si 11 luni inchisoare cu suspendare, iar societatile comerciale judecate in acest dosar au primit in total amenzi penale care se ridica la un milion de lei.

Potrivit rechizitoriului DNA, la data de 12 octombrie 2004, Radu Stefan Mazare, in calitate de primar al municipiului Constanta, si-a indeplinit defectuos atributiile de serviciu, legate de corecta gestionare si administrare a patrimoniului orasului, cu ocazia vanzarii unui teren de 15.465,91 m.p, in statiunea Mamaia, la un pret subevaluat, de 23,56 euro/m.p, fapta prin care ar fi fost provocata unitatii administrativ teritoriale o paguba de 1.104.884,16 euro si totodata au fost acordate foloase necuvenite, cumparatorului bunului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.