Social 16 Mai 2018 16:20 de Clara Vacaru
Peste 100 de icoane si obiecte de cult, cu imaginea parintelui Arsenie Boca, au fost ridicate de politistii din judetul Hunedoara in urma verificarilor efectuate, timp de doua zile, la comerciantii din zona Manastirii Prislop.

Pe de alta parte, aradeanul care sustine ca ar fi reprezentantul firmei din Marea Britanie ce ar detine drepturile de proprietate asupra marcii "Parintele Arsenie Boca" s-a aflat miercuri in zona Manastirii Prislop si a reclamat pe numarul de urgenta 112 ca acolo se comercializeaza produse cu marca protejata.

"Politia Hateg s-a deplasat la fata locului, in urma sesizarii primite. Ulterior, barbatul a fost invitat la sediul Politiei Hateg pentru a depune plangere", a declarat, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara, Laura Nastase.

In ceea ce priveste icoanele si obiectele de cult cu imaginea parintelui Arsenie Boca, acestea au fost ridicate in perioada 12-13 mai, in urma verificarilor efectuate de politistii din Hateg si de catre cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Hunedoara.

Cercetarile in cazul obiectelor de cult ridicate se desfasoara in trei dosare penale intocmite sub aspectul savarsirii infractiunii de punere in circulatie a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrate, a precizat IPJ Hunedoara.

Referindu-se la faptul ca o firma ar detine drepturile de proprietate asupra marcii "Parintele Arsenie Boca", Episcopia Devei si Hunedoarei a comunicat, saptamana trecuta, ca va milita pentru apararea imaginii si numelui parintelui supranumit de credinciosi "Sfantul Ardealului".

Purtatorul de cuvant al Episcopiei Devei, parintele Gabriel Miricescu, a declarat, pe 10 mai, ca parintele Arsenie Boca este o personalitate duhovniceasca si nu poate fi asumat ca un brand, demersul firmei straine fiind catalogat ca o chestiune "total deplasata".

Citeste si:
Casa părintească a lui Arsenie Boca din Hunedoara a fost scoasă la...
Casa părintească a lui...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.