Social 12 Mai 2018 13:00
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atentionare de calatorie pentru Regatul Danemarcei.

"Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care doresc sa calatoreasca pe teritoriul Regatului Danemarcei cu privire la decizia de prelungire a controalelor la frontiera danezo-germana pana la data de 12 noiembrie 2018. In aceste conditii, toate persoanele care calatoresc pe rutele maritime (feribot) si terestre (rutiere si feroviare) dinspre Germania in Danemarca, trebuie sa faca dovada posesiei unui act de identitate valabil. Cerinta este obligatorie si pentru persoanele care tranziteaza Danemarca catre Suedia. Autoritatile de la Copenhaga avertizeaza si asupra riscului intarzierilor la transportul feroviar, maritim si rutier (autobuze), din cauza verificarilor actelor de identitate ale pasagerilor.

Persoanele care nu prezinta acte de identitate valabile sau refuza controlul autoritatilor daneze vor fi oprite de la tranzitul in Danemarca. In aceste conditii, se recomanda cetatenilor romani sa se asigure ca detin in permanenta asupra lor, pe timpul calatoriei in Danemarca, un act de identitate valabil (pasaport sau carte de identitate nationala).

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei in Regatul Danemarcei: +4527355537", arata MAE.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.