Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat vineri, pentru AGERPRES, ca solicitarea presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, privind demisia premierului Viorica Dancila este "o declaratie politica, ofensiva, pentru a castiga capital politic, dar absolut justificata de prestatia prim-ministrului".

"Este o declaratie politica ofensiva, pentru a castiga capital politic, dar este absolut justificata de prestatia premierului Dancila. (...). Presedintele Klaus Iohannis cere acum demisia premierului Dancila pentru, inteleg, a fi necorespunzator in functie. Intrebarea se pune daca era mai corespunzator in functie premierul Dancila atunci cand a fost numit de domnul presedinte. Toate datele acestei persoane aratau ca nu are nici cea mai mica legatura cu posibila functie de prim-ministru, niciun fel de experienta de conducere, niciun fel de experienta relationala, atat interna cat si externa, dificultati majore de exprimare, pana la atat greseli grave de limba romana, greseli de logica, pana la incapacitatea de a comunica", a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Cristian Tudor Popescu a mai spus ca presedintele nu poate demite premierului, PSD se va opune, iar Viorica Dancila nu-si va da demisia din functie.

"Nu are cum sa o demita, pentru asta trebuie sa cada Guvernul in Parlament, oricum este majoritate. Presedintele Klaus Iohannis incearca sa mai castige niste capital politic prin aceasta declaratie cu privire la capacitatile doamnei Dancila, dar repet, ele ii erau cunoscute domnului presedinte de la bun inceput", a conchis Cristian Tudor Popescu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.