In momentul in care vorbim despre gestionarea timpului, nu putini sunt cei care ar sustine ca femeile aloca o perioada indelungata sedintelor de infrumusetare, de la machiaj pana la aranjarea parului. Totusi, studiile arata ca altul este motivul pentru care femeile au cu pana la cinci ore mai putin timp de liber decat barbatii, care ar dispune de aproximativ 43 de ore libere pe saptamana.

Potrivit studiului, femeile au mai putin timp pentru a intreprinde activitatile preferate precum cititul, plimbarile sau vizionarea serialelor, un raport din 2015 indicand ca acestea ar avea la dispozitie aproximativ 38 de ore pe sapamana. Fata de anul 2.000, in prezent media timpului liber a crescut in cazul barbatilor, dar a scazut pentru femei.

Motivul pentru care femeile ar avea mai putin timp liber ar fi treburile casnice, mentioneaza cercetatorii. Se pare ca pentru femei sunt mai importante treburile din gospodarie, printre care se numara spalatul, calcatul, gatotul, curatenia, decat mersul la sala.

"Femeile ar putea avea mai mult timp daca nu ar fi angrenate in activitati neremunerate, cum ar fi treburile casnice si ingrijirea copiilor. Orele petrecute pentru munca neremunerata le inlocuiesc pe cele care ar putea fi dedicate activitatilor de agrement"
, sunt de parere expertii, potrivit descopera.ro, care citeaza csid.ro.

Totodata, dupa o zi lunga si obositoare, femeile prefera ca in timpul liber sa se odihneasca si sa socializeze, mai arata raportul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.