Senatorul PNL Alina Gorghiu a spune ca memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim este o tema ''ce arunca o noua pata pe imaginea tarii in lume'', adaugand ca ''iminentul scandal de amploare care va izbucni'' este menit sa distraga atentia de la ''modificarile controversate la Coduri''.
"Memorandumul privind mutarea ambasadei Romaniei in Israel, de la Tel Aviv la Ierusalim, ne transmite Executivul, incadrat la 'documente confidentiale'. Asa la secret era documentul, ca informatia ne-a fost oferita in prime-time de catre dl Dragnea. Probabil dl Manda deja s-a mobilizat pentru a aduna de urgenta comisia SRI cu scopul de a identifica 'sifonul' din Guvern, iar media favorabila PSD solicita manios comisie speciala sa se ancheteze o asemenea scurgere de informatii... Deocamdata, realitatea se prezinta astfel: un anunt frapant de politica externa a Romaniei prin vocea liderului unui partid, care genereaza nu doar un conflict intre Palatul Cotroceni si Palatul Victoria, dar si o tema ce arunca o noua pata pe imaginea tarii in lume. Principala concluzie care poate fi trasa dupa anuntul d-lui Dragnea: societatea romaneasca, opozitia, Presedintia, precum si forurile europene sa aiba in atentie rezolvarea acestui conflict de durata aruncat in spatiul public, nu iminentul scandal de amploare care va izbucni peste doar cateva zile, cand PSD isi va intensifica eforturile sa-si treaca prin Parlament modificarile controversate la Coduri'', a scris sambata pe Facebook Alina Gorghiu.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.