1. Nu putem inghiti si respira in acelasi timp

Alimentele pe care le inghiti si aerul pe care il respiri ajung prin aceeasi cale in corpurile noastre. Traheea si esofagul se intersecteaza. Pentru a evita ca produsele alimentare sa ramana in trahee, exista un organ special numit epiglota. Dar, uneori, nu functioneaza suficient de repede. De exemplu, daca vorbesti si razi in timp ce mananci, mancarea poate aluneca in jos, in interiorul cailor respiratorii. Uneori, aceasta lucru poate duce chiar si la deces.

2. Dantura umana
Oamenii au un singur set de dinti pe care ar trebui sa reziste pentru intreaga viata. Dar, conform statisticilor, foarte putini oameni ii pot pastra pe toti, pe tot parcursul viatii lor. Si dintii noi nu cresc decat daca cei vechi cad. Mai mult decat atat, molarii de minte nu au o intrebuintare utila.

3. Retina ochiului uman este intoarsa pe dos

Celulele fotoreceptoare din retina arata ca microfoane care sunt intoarse pe dos. O astfel de pozitie face ca lumina sa patrunda prin lungimea fiecarei celule, si de asemenea sa permita sangelui sa ajunga la obiectiv. Deoarece modul in care ochiul uman este construit nu este perfect, pot exista de multe ori probleme cu retina, care in unele cazuri pot duce la orbire.
Spre deosebire de oameni, animalele au structura ochiului diferita, de exemplu, ochii de calamar.

4. Protectia insuficienta a stomacului

Intregul corp, incluzand fata sau mainile, pot suporta foarte multa presiune. De exemplu, creierul este protejat de un craniu foarte solid, si totusi zona abdomenului unde se afla cele mai importante organe, este acoperit doar cu un strat subtire de muschi. De aceea, lezarea acestor organe se poate produce doar printr-o cadere la podea.

5. Maduva spinarii nu ar trebui sa fie dreapta

Toata partea superioara a corpului uman pune foarte multa presiune asupra maduvei spinarii, care in urma greutatii pe care o suporta se curbeaza, provocand leziuni asupra mai multor organe interne. Acest lucru poate duce la oboseala cronica si dureri de spate. Pentru a mentine corpul si capul drept, maduva spinarii ar trebui sa fie in forma de S.

6. Picioarele noastre sunt prea complicate

Piciorul uman este compus din 26 de oase (30 daca se pun si cele de la solduri), acestea fiind folositoare pentru stramosii nostri care se urcau in copaci. Dar, in cele din urma, oamenii au inceput sa mearga pe teren drept si toate acele oase si tendoane nu le mai erau folositoare in timpul mersului pe jos. De aici, pot aparea probleme neplacute precum entorse si fracturi. De aceea, picioarele unui strut sunt mult mai eficiente pentru ca are tibia si glezna conectate si doar doua degete la picioare pentru a merge.