Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reitereaza condamnarea ferma a utilizarii armelor chimice in orice circumstante, in orice imprejurare, comiterea unor asemenea acte neavand nicio justificare.

"Rapoartele ingrijoratoare privind un atac cu arme chimice la 7 aprilie 2018, impotriva populatiei din localitatea Douma din Siria, trebuie investigate de urgenta, de o maniera independenta si impartiala. Ministerul Afacerilor Externe pledeaza pentru tragerea la raspundere, in urma anchetei, a persoanelor vinovate de comiterea unui asemenea act.

Actiunea intreprinsa de SUA, Marea Britanie si Franta, la data de 14 aprilie, constituie o reactie ferma la atrocitatile soldate cu numeroase victime in randul populatiei civile din Douma, confruntata cu consecintele devastatoare ale unui razboi care trebuie incheiat cat mai curand. Romania este solidara cu aliatii si partenerii sai strategici.

Ministerul Afacerilor Externe reafirma necesitatea solutionarii conflictului din Siria, care a provocat suferinta populatiei siriene. Considera, de asemenea, esential ca toate partile implicate in dosarul sirian sa continue sa sprijine activ demersurile ONU destinate incheierii acestei crize, pe baza rezolutiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, in special a Rezolutiei 2254/2015 si a Comunicatului de la Geneva (2012)", se arata intr-un comunicat.

Citeste si:

Citeste si:
Încă 17 cetățeni români au fost evacuați din Fâșia Gaza
Încă 17 cetățeni români au...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.