Fostul premier Dacian Ciolos sustine, intr-o postare pe Facebook, ca in anumite cazuri puterea imbata, precizand ca "rectorii care au indraznit sa nu sustina odele preaslavite pentru mediocritate ca «valoare» politica, platesc acum pretul decentei".

"Puterea imbata uneori. Si de la betia asta la sentimentul ca «facem ce vrem pentru ca putem» pasul a fost facut de mai multe ori in ultima vreme. Un pas de la bunul-simt la comportamentul de vechil pe mosie.

Rectorii care au indraznit sa nu sustina odele preaslavite pentru mediocritate ca «valoare» politica, platesc acum pretul decentei prin reducerea fondurilor de la stat pentru universitatile pe care le conduc, chiar daca acestea sunt printre cele mai bune din tara.
Returul la domnia bunului-simt e posibil, dar presupune implicarea celor cu bun-simt. Felicitari profesorilor care isi asuma «traversarea desertului» pentru ca Demnitatea sa ramana langa Valoare", sustine Dacian Ciolos.

Aceasta reactie survine dupa ce Mircea Dumitru, rectorul Universitatii din Bucuresti si Marian Preda, presedintele Senatului UB au criticat modul in care Ministerul Educatiei a alocat cifrele de scolarizare aferente anului universitar viitor.

Mircea Dumitru: Este un timp al polemicii si un timp al deciziilor institutionale sobre si lucide!

"Cu ura si cu razbunare, dl. Ministru Popa, alaturi de colegii sai de partid, dl. Dragnea si d-na Dancila, au taiat drastic din locurile la admitere ale celor mai vechi si mai prestigioase universitati romanesti, universitatile din Consortiul Universitaria, si le-au impartit cu generozitatea boierilor medievali noilor cetati de scaun ale invatamantului universitar romanesc.

Este lipsita de orice justificare rationala scaderea arbitrara a numarului de locuri repartizate Universitatii din Bucuresti pentru anul universitar 2018 - 2019, pe toate cele trei cicluri de studii: licenta, cu 60 de locuri mai putin; master, cu 335 de locuri mai putin, adica cu 10% mai putin decat anul trecut; iar la doctorat, poate va intrebati cate locuri a primit Universitatea? Stim ca studiul facut serios nu e pe placul domniilor lor, poate si de aceea au taiat din «pixul de demnitar» 59 de locuri, adica 17% fata de locurile din anul precedent.

Cum ne va afecta? Simplu: numai la doctorat, reducerea va avea un impact de peste 3,6 milioane de lei, in timp ce la master si la licenta, suma cu care bugetul Universitatii va fi vaduvit este de 5,4 milioane de lei. (...)

Este un timp al polemicii si un timp al deciziilor institutionale sobre si lucide! Va anuntam ca Universitatea din Bucuresti va actiona Ministerul Educatiei in contencios administrativ, pentru ca vrem sa aflam prin ce miracol «criteriile» de alocare a cifrelor de scolarizare pentru toamna acestui an au penalizat universitatile din Consortiu si le-au recompensat pe aproape toate celelalte", a aratat Mircea Dumitru.

Citeste si:
Cum se înțeleg părinții Andreei Tonciu, după ce mama sa a fost...
Cum se înțeleg părinții...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.