In ciuda faptului ca nu exista nicio denumire stiintifica pentru acest fenomen, orice stapan este familiar cu "pozitia de politete", cand patrupedul isi pune elegant un membru peste celalalt. Se pare, insa, ca acest comportament al cainiloe are la baza un fenomen stiintific.

Limbajul corpului in cazul animalelor spune multe, aceasta pozitie reprezentand un mod in care cainii incearca sa-si transmita emotiile, scrie descopera.ro, care citeaza inverse.com.

''Cainii isi folosesc membrele pentru a comunica, insa in acest caz incrucisarea lor atunci cand se odihnesc are mai mult legatura cu faptul ca se simt confortabili, dar si cu structura corpului lor','
a declarat consultantul in comportamentul animalelor Amy Shojai.

''Incrucisarea membrelor le aduce pe acestea intr-o pozitie mai relaxata. Insa, pentru cainii de statura mica, precum Bulldog-ul, conformatia corpului le-ar putea face dificila asezarea intr-o astfel de pozitie'',
adauga ea.

De asemenea, o postura de relaxare mai poate indica si multumire sau oboseala, sustine la randul ei specialista in comportament animalelor Frania Shelley-Grielen.


Sursa foto: unsplash.com


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.