Pompierii au intervenit mai bine de sase ore pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul sase al Institutului de Boli Cardiovasculare, 18 pacienti fiind evacuati, au informat reprezentantii ISU Iasi.

Flacarile au cuprins instantaneu si acoperisul Institutului de Cardiologie "Prof. dr. I.M. Georgescu", mai multi pacienti fiind evacuati de urgenta si transferati in alte unitati medicale.

"ISU Iasi a fost solicitat la ora 00,30 sa intervina pentru stingerea unui incendiu izbucnit la etajul 6 al Institutului de Boli Cardiovasculare. Se intervine pentru lichidare cu opt autospeciale de stingere a incendiului si autoscara. Un angajat al spitalului care a fost surprins intr-o incapere s-a intoxicat cu fum si a fost transportat la spital. 18 pacienti, de la etajele 4 si 5, au fost evacuati in siguranta. Dupa finalizarea interventiei voi reveni cu date legate de pagube si cauza probabila a incendiului", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan, potrivit Agerpres.

Potrivit unor surse, incendiul ar fi izbucnit din cauza supraincalzirii instalatiei electrice, care este veche.

Managerul Institutului de Chirurgie Cardiovasculara, prof.univ.dr Grigore Tinica, a declarat ca incendiul a afectat mai multe saloane si blocul operator, precum si un depozit.

Institutul nu are autorizatie de securitate la incendiu

Institutul de Boli Cardiovasculare ''I.M.Georgescu'' nu detine autorizatie de securitate la incendiu, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Iasi."La ultimul control efectuat in anul 2017 s-a constatat ca spitalul functiona fara a detine autorizatie de securitate la incendiu. A fost aplicat un avertisment intrucat Legea 307 a prorogat termenul de obtinere a acestui document, urmand sa intre in legalitate. La acest moment nu au fost inaintate documentele necesare autorizarii", a declarat purtatorul de cuvant al ISU Iasi, Silvia Bolohan.

Nu se mai pot face interventii chirurgicale

La Institutul de Boli Cardiovasculare ''I. M. Georgescu'' nu se mai poate face nicio interventie chirurgicala dupa ce incendiul izbucnit in cursul noptii de marti spre miercuri a distrus blocul operator.

Citeste si:
Taximetriștii din Iași vor să scumpească tariful. Care este motivul...
Taximetriștii din Iași vor să...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.