Social 9 Aprilie 2018 12:05 de Clara Vacaru
Politistii le recomanda celor care se intorc astazi acasa din minivacanta de Pasti sa conduca atent si cu prudenta si sa respectati indicatiile politistilor din teren.

"Va recomandam sa conduceti prudent, fara bruscarea comenzilor vehiculelor si sa efectuati fiecare manevra doar dupa o temeinica asigurare. Evitati efectuarea depasirilor care, in conditiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulati cu viteza redusa, adaptata permanent conditiilor concrete din trafic, in special cand se circula in coloana. De asemenea, pentru un plus de siguranta, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule”, sunt recomandarile politistilor.

Acestia ii mai indeamna pe soferi ca, in conditiile unui trafic aglomerat sau a aparitiei blocajelor rutiere, sa isi pastreze calmul, sa nu blocheze intersectiile si sa nu se angajeze in depasirea unei coloane de autovehicule, scrie News.ro.

Conducatorii auto incepatori trebuie sa evite, pe cat posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distante mari, data fiind experienta redusa si riscul implicarii in evenimente rutiere.

Toti ocupantii autovehiculelor trebuie sa utilizeze centura de siguranta.

De asemenea, politistii le recomanda pietonilor sa traverseze numai prin locurile marcate corespunzator, dupa o temeinica asigurare si sa evite pe cat posibil deplasarea pe partea carosabila.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.