Social 5 Aprilie 2018 11:27
Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA) a emis atentionari cod galben si cod portocaliu de inundatii pe Dunare.

Pana pe 20 aprilie la ora 16:00 este in vigoare un cod portocaliu pe Dunare, pe sectoarele: aval Gruia – Oltenita (judetele: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu si Calarasi), Cernavoda – Galati si ȋn Delta Dunarii – judetele: Constanta, Braila, Ialomita, Tulcea si Galati.

Pana pe 30 aprilie, ora 16:00, este in vigoare un cod galben pe tot sectorul romanesc al Dunarii, aval de S.H.E.N. Portile de Fier, in judetele: Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Constanta si Tulcea.

"Mentionam ca sectorul Dunarii aval Gruia este aparat impotriva inundatiilor prin lucrari de indiguire. Pe baza informatiilor actuale nu se prognozeaza posibilitatea aparitiei unor probleme deosebite ca urmare a propagarii viiturilor pe sectorul romanesc al Dunarii, dar este necesara o monitorizare atenta a evolutiei situatiei hidrometeorologice si respectiv a comportarii lucrarilor hidrotehnice cu rol de aparare impotriva inundatiilor", arata hidrologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.