Social 30 Martie 2018 17:06
Pentru a veni in sprijinul cetatenilor romani care se deplaseaza in strainatate in perioada Sarbatorilor Pascale 2018, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispozitia acestora «Ghidul de calatorie pentru Sarbatorile Pascale 2018».

"Materialul contine recomandari utile in cazul calatoriilor in afara granitelor Romaniei, precum si un set de informatii de interes pentru cele mai frecventate destinatii turistice din aceasta perioada, respectiv Austria, Bulgaria, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Italia, Israel, Marea Britanie, Portugalia si Spania.

Cetatenii romani pot evita eventuale situatii neplacute ce pot aparea pe perioada vacantei sau a concediului lor in strainatate consultand «Ghidul de calatorie pentru Sarbatorile Pascale 2018», postat pe pagina web a MAE, la rubrica “Sfaturi de calatorie”, sectiunea „Ghiduri de calatorie”, precum si pe pagina de Facebook a Departamentului Consular din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteste cu acest prilej ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste in siguranta”, care poate fi descarcata de pe website-ul MAE pe orice telefon mobil de tip smartphone cu sistem de operare Android sau IOS. Aplicatia ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de alertare in cazul in care apar situatii speciale in tara in care acestia se afla. Dupa descarcarea aplicatiei se recomanda efectuarea unei actualizari.

Cetatenii romani care se deplaseaza in strainatate au la dispozitie recomandarile generale de calatorie publicate pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe, la sectiunile Conditii de calatorie si alerte de calatorie", se arata intr-un comunicat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.