Social 28 Martie 2018 15:14
Senatorii au adoptat, miercuri, propunerea legislativa prin care studentii, indiferent de varsta, vor beneficia de gratuitate la transportul feroviar intern. Proiectul merge mai departe catre promulgare. 

Astfel, si studentii de peste 26 de ani, care pana acum nu beneficiau de gratuitate, pot merge gratis cu trenul.

"Studentii inmatriculati la forma de invatamant cu frecventa (licenta, master, doctorat), in institutiile de invatamant superior acreditate, indiferent de varsta, beneficiaza de gratuitate la transportul feroviar intern. Institutiile de invatamant superior acreditate poarta responsabilitatea legala asupra distribuirii legitimatiilor de student pentru gratuitate la transport, precum si asupra eliberarii adeverintelor care sa ateste calitatea de student. ", prevede proiectul, potrivit Hotnews.

De aceasta gratuitate vor beneficia atat cei care studiaza pentru licenta, cat si masteranzii si doctoranzii de la universitatile private si cele de stat, singura conditie fiind sa urmeze cursurile de invatamant cu frecventa.

Biletele se vor elibera pe baza legitimatiei de student sau a unei adeverinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.