Social 23 Martie 2018 12:06
Meteorologii au restrans atentionarea cod portocaliu de viscol si ninsori la zece judete plus Capitala.

Pana la ora 15:00, "in cea mai mare parte a Moldovei, in estul Olteniei si local in nordul Munteniei, precum si in zona Muntilor Banatului, a Carpatilor Meridionali si de Curbura va continua sa ninga si sa se depuna strat nou de zapada. Vantul va avea intensificari, cu viteze in general de 45…55 km/h, temporar viscolind si spulberand zapada. In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte, iar vantul va depasi 60…65 km/h, in special pe litoral.

Vremea se va mentine deosebit de rece, iar intensificarile vantului vor accentua senzatia de frig", precizeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Viscol, ninsori abundente, vizibilitate scazuta

In ceea ce priveste codul portocaliu, tot pana la ora 15:00, "in cea mai mare parte a Munteniei si a Dobrogei si in sudul Moldovei va continua sa ninga abundent, iar vantul va avea intensificari cu rafale de 50...60 km/h si temporar 65...70 km/h, viscolind si local troienind zapada si diminuand vizibilitatea", se mai arata in atentionare.

Judetele care raman sub cod portocaliu sunt: Galati, Tulcea, Braila, Ilfov, Buzau, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, plus Capitala.

Ninsori, intensificari ale vantului, zapada spulberata, vreme deosebit de rece

De la ora 15:00 la ora 20:00, "in jumatatea de est a Munteniei, in Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei ninsorile vor continua, dar vor fi in diminuare ca intensitate. Vantul va mai avea intensificari, cu viteze la rafala in general de 45…55 km/h, temporar de peste 60 km/h in Baragan, viscolind si spulberand zapada si diminuand vizibilitatea. In sudul si in estul Dobrogei precipitatiile vor fi mixte.
Vremea va fi in continuare deosebit de rece, iar intensificarile vantului vor accentua senzatia de frig.

In cursul noptii de vineri spre sambata in estul si in sud-estul tarii, vor mai fi intensificari ale vantului, cu 35...45 km/h, spulberand zapada depusa", mai precizeaza meteorologii.

Citeste si:
România, sub avertizare meteo de ger până joi dimineață. În 8...
România, sub avertizare meteo...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.