Social 21 Martie 2018 12:20
Ananasul se numara printre fructele care ne pun in dificultate atunci cand vine vorba sa-l alegem pe cel copt. Chiar daca la exterior pare perfect, nu este exclus sa te trezesti cu o supriza nu tocmai placuta in momentul in care incepi sa il cureti. Totusi, exista cateva criterii dupa care te poti ghida atunci cand vine vorba de alegerea acestuia. Iata care sunt.

Iata cum iti poti da seama daca fructul este bine copt:

Culoarea

Primul criteriu si unul dintre cele mai importante este culoarea fructului, care poate varia de la gri-verzui la galben. Pentru a fi sigur ca este copt, acesta trebuie sa fie cat mai galben pe toata suprafata. De asemenea, trebui sa fii atent la petele portocalii, pentru ca acestea indica faptul ca fructul incepe sa se strice.

Citeste si: Motivul pentru care iti simti gura aspra atunci cand mananci ananas

Aspectul

Atunci cand pipai ananasul trebuie sa-l simti ferm, insa usor moale in acelasi timp. Daca este foarte moale inseamna ca prea copt, potrivit descopera.ro.

Mirosul

Ananasul trebuie mirosit indeosebi la baza si trebuie sa aiba o aroma fructata, dulce.

Testul frunzei

O alta metoda ingenioasa pentru a afla daca este copt: smulge o frunza din varf, chiar din centru, iar in cazul in care iese usor, inseamna ca ananasul este copt si il poti cumpara fara probleme, noteaza e-retete.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.