Social 12 Martie 2018 11:11
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o infomare meteorologica de ploi moderate cantitativ si manifestari de instabilitate atmosferica.

Incepand de luni de la ora 16:00 pana miercuri la ora 08:00, "va ploua, la inceput in jumatatea de vest a tarii, apoi mai ales in regiunile estice, sudice si centrale.

Ploile vor avea si caracter de aversa si vor fi insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi in dupa-amiaza zilei de luni si in noaptea de luni spre marti. La munte vor predomina ploile, favorizand topirea stratului de zapada.

Cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp si izolat, mai ales in Oltenia, Banat, Transilvania si Moldova, precum si in zona montana, 30...35 l/mp", anunta meteorologii.

De asemenea, pana l ora 14:00, sunt in vigoare atentionari nowcasting cod galben de vant. In judetele Arad, Bihor, Caras-Severin si TImis, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge local 55...65 km/h, iar ca fenomene asociate - ploi care pot avea si caracter de aversa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.