In cadrul studiului, au participat nu mai putin de 960 de persoane, cu varste cuprinse intre 58 si 99 de ani, care au completat un chestionar referitor la alimentatia lor.
Pe parcursul a cinci ani, s-au realizat si diverse teste pentru a li se evalua capacitatile cognitive si pentru a face o legatura intre dieta lor si functionarea creierului, luandu-se in calcul varsta, sexul, educatia, activitatile cognitive si fizice, scrie csid.ro.
Concluzia la care s-a ajuns a fost ca persoanele care au consumat legume cu frunze verzi de cel putin doua ori pe zi au avut un declin cognitiv mai mic decat cei care au mancat mai putine sau deloc.
De asemenea, cercetatorii au constat ca participantii la studiu care au consumat salata au dobandit abilitatile mentale ale unei persoane cu 11 ani mai tinere.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Inițiativa europeană prin care România ar putea recicla mai eficient sticla
Sursa: green.start-up.ro
-
Laura Olaru, antreprenoarea care a pariat totul pe genți: Trebuie să fii un...
Sursa: retail.ro
-
Care este ziua ta norocoasă în săptămâna 1-7 aprilie în funcție de zodie
Sursa: garbo.ro
-
Emi Gal, fondatorul român care facilitează oamenilor lupta eficientă cu cancerul
Sursa: start-up.ro
-
Oracolul Îngerilor: Ce mesaj are Îngerul Păzitor pentru 29 martie 2024?
Sursa: kudika.ro
-
Eleni Skoura, ING Bank: Personalizarea înseamnă informația potrivită, la...
Sursa: futurebanking.ro
-
Inspector ITM, reţinut după ce ar fi beneficiat de un plin de benzină pentru...
Sursa: wall-street.ro