Un elev in varsta de 14 ani din Gorj a incercat sa convinga autoritatile sa inchida scolile din judetul in care invata, luni, in jurul orei 22:00, printr-o postare pe Facebook. 

Adolescentul a postat un mesaj pe pagina de Facebook a ISU Gorj, unde a si primit raspuns din partea autoritatilor.

"Domne dar la noi de ce nu se inchid scolile ca la noi este zapada pana la gat si altii stau acasa? Faceti ceva urgent", a scris tanarul pe pagina de Facebook a institutiei.

Raspunsul autoritatilor a venit rapid: "Decizia de inchidere a unitatilor scolare nu ne apartine! Dar tu ca un copil constiincios ar trebui sa te bucuri pentru ca nu ramai in urma cu materia! Si daca fugi de scoala s-ar putea sa regreti cand o sa te faci mare!".

Schimbul de replici a continuat, iar in final, elevul s-a declarat convins ca este mai bine sa mearga la scoala.

"Educatia este cea mai puternica arma care iti poate aduce realizari in viata!

Aseara, in jurul orei 22:20, am fost abordat de catre un tanar domn de vreo 14 anisori, care dupa modul de adresare “Domne” este foarte pasionat de operele si stilul lui I.L. Caragiale. Tanarul isi manifesta nemultumirea fata de faptul ca nu s-a luat masura inchiderii unitatii scolare unde este “nevoit” sa invete. Nu pentru ca s-ar fi impus acest lucru, dar cum “alti” sa se duca la scoala si altii nu?

S-a convins intr-un final ca acest lucru il avantajeaza pentru ca nu o sa mai fie nevoit sa recupereze materia pe care ar fi pierdut-o in cazul inchiderii unitatii scolare si ca va avea astfel un avantaj in fata copiilor care chiar sunt nevoiti sa stea acasa din cauza vremii.

Noi le transmitem tuturor copiilor si parintilor deopotriva, ca atat pentru institutia noastra cat si pentru celelalte institutii cu atributii in gestionarea situatiilor de urgenta, siguranta copiilor este prioritara, dar nu si atunci cand vine vorba despre lucrarile de control pe care trebuie sa le sustina la scoala!", a fost mesajul postat de ISU Gorj, pe pagina oficiala de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.