Judecatorul Cristi Danilet a declarat ca ministrul Justitiei poate, in anumite conditii, incalca legea si influenta CSM odata cu publicarea actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.

"In calitate de fost membru CSM, spun in mod ferm: ministrul nu poate publica documente din dosarul disciplinar vizand un magistrat, cat timp acesta nu este solutionat definitiv si datele cu caracter personal, inclusiv numele si prenumele, nu sunt anonimizate!

Ca este asa o spune LISTA CU DOCUMENTE de interes public de pe site-ul Inspectiei judiciare care prevede in mod expres ca actiunile disciplinare sunt publice numai dupa ramanerea definitiva a solutiei CSM.

Publicarea unui document din dosarul disciplinar al unui magistrat aflat in curs de solutionare incalca principiul separatiei puterilor din stat - ministrul influenteaza CSM, organ din cadrul autoritatii judiciare; incalca dreptul la proces echitabil al magistratului - ministrul incalca prezumtia de nevinovatie a celui cercetat; incalca legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal - daca nu sunt eliminate asemenea date; si poate constitui in anumite conditii chiar infractiunea prevazuta de art. 304 Codul penal", a scris Cristi Danilet pe Facebook.

Reactia fostului membru CSM survine dupa ce Ministerul Justitiei a publicat vineri raportul privind activitatea manageriala a Directiei Nationale Anticoruptie.

Citeste si: Toader sustine ca raportul Inspectiei Judiciare privind cercetarea lui Kovesi nu este confidential


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.