Procurorul general Augustin Lazar sustine ca "nu ar trebui sa dramatizam" in legatura cu inculpatii care fug in strainatate, avand in vedere ca "poate fi gasit oricine, oriunde in aceasta lume".

Augustin Lazar a fost chestionat in cadrul unui interviu acordat Realitatea TV in legatura cu fenomenul plecarii in strainatate a unor inculpati celebri

"Va rog sa observati ca aceste persoane, in majoritatea lor, sunt dintre cele care au dosarul pe rolul instantei. Si n-ar trebui ca procurorul sa spuna ce masuri. Sau, daca ar trebui, trebuie sa o faca in sala si sa ceara o anumita masura, iar judecatorul, daca accepta, o ia, daca nu, nu. In tot cazul, cred ca nu ar trebui sa dramatizam, pentru ca exista instrumente de cooperare judiciara internationala. In momentul in care avem mandat definitiv, poate fi gasit oricine, oriunde in aceasta lume prin cooperare judiciara internationala",
a declarat procurorul, citat de digi24.ro.

Augustin Lazar: Nu imi este teama de nimic, atat timp cat sunt in cadrul legal

In cadrul aceluiasi interviu, Lazar a vorbit si despre propunerea ministrului Justitiei, Tudorel Toader, privind revocarea din functie a sefei DNA.
"A fost o surpriza, pe care nu as vrea sa comentez mai mult, decat ceea ce am comentat public. Parerea mea este ca nu exista temei pentru revocare. Pentru a da mai multe detalii, este nevoie sa vedem si noi raportul in cauza", a afirmat Lazar.

De asemenea, el a fost intrebat daca ii este teama ca i se va cere si lui revocarea din functie.

"Nu imi este teama de nimic, atat timp cat sunt in cadrul legal. Problema este ca mi-e teama sa nu speculez. Daca ne uitam la dispozitiile legii cu referire la modul in care pot fi revocati magistratii Ministerului Public cu anumite functii de conducere, legea prevede anume care sunt cazurile respective, intre care si managementul defectuos, care trebuie constatat nu de catre Executiv, ci trebuie constatat de institutiile competente ale justitiei, respectiv Inspectia Judiciara, prezentat CSM, examinat in sectia de profil a CSM, data o solutie, adusa la cunostinta persoanei respective, care are dreptul sa o atace. Este o procedura judiciara foarte clar stabilita pentru a se putea ajunge in final la concluzia ca cineva a exercitat management defectuos sau nu"
, a explicat Augustin Lazar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.