Un elev in varsta de 15 ani de la Liceul "Emil Racovita" din Galati se afla in stare grava, vineri, la Spitalul de Copii din localitate, cu arsuri pe 25% din corp, dupa ce a facut un experiment, inspirat, cel mai probabil, de pe internet.

Adolescentul se afla in camera de camin din cadrul Colegiului "Costache Negri", cand, inspirat de niste experimente de pe internet, in care se aprind diverse produse alimentare pentru a se vedea daca au sau nu materiale plastice in ele, ar fi pus spirt pe un cub de brinza topita apoi i-ar fi dat foc.

"Din ce am verificat si noi si am vorbit cu colegii si pedagoga, elevul ar fi turnat spirt si atunci a luat foc. A intervenit pedagogul nostru, care era pe hol, si a sunat la 112 si elevul a fost transportat la spital", a declarat directorul Colegiului "Costache Negri", Andra Ionescu.

Elevul este in clasa a IX-a, la stiintele naturii - biochimie, conform directorului Liceului "Emil Racovita", Delia Humelnicu.

"A fost o curiozitate, ei sunt la varsta la care sunt curiosi. Uneori curiozitatile lor nu se termina asa cum trebuie", a spus directorul Liceului "Emil Racovita", Delia Humelnicu.

Adolescentul a suferit doua interventii chirurgicale, dar medicii sunt rezervati in privinta evolutiei ulterioare, scrie Agerpres.

"A suferit deja doua interventii chirurgicale. Va mai ramane internat. Are arsuri de gradul doi pe 25 % din corp, pe torace, pe spate in partea cervicala si pe brate",
a declarat dr. Silvia Constantin Dinescu, medic la Spitalul de Copii Galati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.