Inspectorii de la Inspectoratul de Stat in Constructii au verificat stabilitatea cladirii de pe bd. Sincai afectata joi de explozia urmata de incendiu si au stabilit ca nu are structura de rezistenta afectata si nu prezinta pericol pentru populatie, a declarat Daniel Vasile, purtatorul de cuvant al ISU Bucuresti - Ilfov.
UPDATE: 13:33 - 16 masini au fost avariate de explozie. Usa cladirii a fost proiectata 4 metri in aer.

Din primele cercetari reiese ca explozia ar fi fost provocata de o acumulare de gaze provenita de la cele sapte butelii depozitate in bucataria unui restaurant de la parterul unui bloc de pe bulevardul Gheorghe Sincai.

"Erau sapte butelii folosite pentru prepararea mancarii la activitatea restaurantului. Nu a fost nimeni in local noaptea, dar scanteia care a provocat incendiul putea sa apara de la corpurile de iluminat, aparatele electrice care functionau", a spus Daniel Vasile, potrivit Agerpres.

Explozia a afectat doar restaurantul si fatada cladirii, restul incaperilor de la etajele superioare, care sunt spatii nelocuite, inchiriate la diverse firme, nu au fost afectate.

Cel putin 16 masini au fost avariate joi dimineata, in urma unei explozii urmate de un incendiu care s-a produs la un magazin de alimentatie publica aflat la parterul unui bloc de pe bulevardul Gheorghe Sincai.

Suprafata afectata este de 100 mp, iar bunurile au fost distruse in totalitate.

Incendiul a fost lichidat, in interventie fiind angrenate sase autospeciale de stingere.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.